Gryning

Gryning

söndag 9 mars 2014

Himmelsblått och små solar i gruset


Det förespeglade mig då jag gick ut att jag skulle kunna ta en lång promenad i omgivningarna, gärna en kombination av många av de längre promenaderna. Länge var jag ute i solskenet och blåsten men särskilt långt gick jag trots allt inte. Redan efter något hundratal meter såg jag utslagna krokusar inne på en villatomt. Jag hade gärna krupit ner där och tagit närbilder men så kan man inte bete sig på andras tomter.

Jag fortsatte och såg en liten tussilago också sitta lika svåråtkomligt intill en villatomt. Nu visste jag dock att de var på gång. Sen gick jag vidare mot Krämbol helt enligt planerna. Där strosade jag runt en stund och riktade kameran mot de motiv jag brukar ta foton av. Det var inga sensationer. En grupp vackra krokusar stod i full blom bakom ett skyddande staket inne på en tomt. Nätet runt planteringarna ska hålla rådjuren och närgågna fotolystna gubbar ute.

Jag knallade vidare och fotograferade grågåsparet ute på åkern, solglitter i vatten och dis på avstånd. Då jag var på väg att lämna Krämbolsområdet bakom mig dök solarna upp i gruset.

Det var då jag vaknade till! Jag hade missat att se efter om blåsipporna i backen bakom den gamla linden vid vägen ut till Krämbol börjat komma igång. Det var bara att ge sig dit igen fast den här gången närmade jag mig trädet från ett annat håll än att som vanligt följa vägen. Jag genade över en plöjd åker där lerjorden torkat upp så ytan blivit hård och var hur lätt att gå på som helst även med vanliga lågskor.

Jag fick söka noga innan jag hittade första små blommorna men sen såg jag fler och dem kunde jag krypa så nära jag ville och kameran klarade att fokusera.

Jag började tycka att dagen varit fullt godkänd så här långt och att jag kanske kunde spara resten av planerna till en annan dag. Så fick det bli.

6 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Se där! Mer än godkänd blev väl din fångst! Blåsippor har jag inte ens tänkt på att spana efter fast jag vet att folk har sett sådana. Visst blir man glad när man hittar de där vårsolarna?! Då är våren invigd, tycker jag. Blåsipporna är sagolikt vackra där de lyser i himlens och längtans och hoppets blåa färg.

BeBest sa...

Blåsipporna och tussilagon har jag inte förr tagit några bilder på från så här tidigt i mars. Visst blev det en godkänd fångst och så är det: Våren förklaras härmed invigd!

Anonym sa...

Tänk att du hittade både tussilago och blåsippa, 2 av vårens stora glädjespridare! Här har jag inte sett dem ännu fast jag varit ute och tittat. Våren är nog den allra bästa tiden i alla fall. / Monika

BeBest sa...

Jag hade ingen tanke på att söka dm då jag gick ut men efter hand fick jag ju väldigt tydliga vinkar om att jag nog borde försöka leta lite mera noggrant och visst fann jag dem! Igår hade tussilagona börjat blomma på väldigt många ställen. Det här varma vädret vi har nu lockar fram dem. Våren är en skön tid!

Märit i Mariehem sa...

Hurra för våren!

Såg att du skulle höja koffeinhalten i blodet. Det var en person som uttryckte det så träffande:
"Nej nu är det för mycket blod i kaffeomloppet!"

BeBest sa...

Det gäller att hålla balansen i omloppet! Blir det för tjockt proppar det igen så kaffet inte kommer fram!
Kopp! :-D

Skicka en kommentar