Gryning

Gryning

lördag 1 mars 2014

Mars


Så har jag vänt upp ett nytt blad på väggkalendern men innan jag visar den bild som får representera mars tänker jag avsluta årets februari.

Igår hade jag inte så stor aning om vad jag ville eller ens om jag ville något men i väntan på att det skulle klarna gick jag ut i dimman och höll för säkerhets skull kameran i näven. Vinden var svag, sikten måttlig och luftfuktigheten 100%. Temperaturen nådde upp någon enstaka grad över 0-strecket.


En kniphane uppehöll sig nära land men simmade undan då den fick se mig.


Området utanför Carl ugglas Park har fortfarande en isbrygga men jag föredrar nog de mer pålitliga träbroarna, ifall jag nu händelsevis skulle vilja ta mig över till sjöns andra sida eller så går jag runt den. Det gjorde jag igår. Inne i parken är det mesta av isen borta.

Jag stod en stund vid Djulö Kvarn och spanade efter strömstaren men såg inte till den. Därefter fortsatte jag tillbaka längs Duveholmssjöns motsatta sida. Det rinner fram ett dike som sänkt vattnet i ett antal sjöar och sankmarker. På så vis har ny åkerjord vunnits. Idag brukas inte all den jord man förr hade tillgång till utan de sämre fälten och onödiga beteshagarna har planterats med gran. Diket finns dock kvar och fortsätter att leda bort vatten. Nu är det översvämmat på många ställen.

Så grå och dimmig såg den sista dagen i årets februari ut och den första dagen i mars fortsätter i samma gråhets tecken. Det är ingen dimma men molnen är kompakt grå som blöt aska. Annat var det i mars förra året! Detta är det foto den tiden som i år får representera vad om också kan vara en mycket kall och helt klar morgon i mars i de här trakterna.

Årets mars börjar på ett annat och mycket blötare vis.

10 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Min kommentar smet just iväg igen Orkar inte skriva om den just nu.

BeBest sa...

Jag undrar om Blogger har något mot WP-bloggare för det händer fler att kommentarerna bara försvinner ut i rymden och aldrig hittar tillbaka igen.

Äldsta Dotra sa...

sista bilden... åhh så fin!

BeBest sa...

Tack Åsa! :-)

Jo det var ett annat år förra året. -14°C har vi nog inte haft här den här vintern men förra året var det en rätt vanlig temperatur under vintern.

baraenbildavmig sa...

Det var ett tag sen sist det var så, men likväl är det väldigt irriterande när man har formulerat en kommentar. Den första och den fjärde bilden gillar jag lite extra för lugnet de utstrålar, dimman som suddar och och lyfter fram och för färgerna. Den sista bilden är något helt annat med solen som sätter träden i brand i ett vintrigt landskap, vackert på ett intensivare sätt. Roligt med knipan också!

BeBest sa...

Då jag gick dä längs sjön vid Backa Hage tänkte jag att det är märkligt men de här vyerna har jag nästan alltid med på något sätt och ur någon vinkel som just då verkar passa. Jag kan bara inte låta bli att ta en mängd foton ut över Duveholmssjön, uddarna och träden på bägge sidor om sjön.
För mig är det gratis att njuta av den här miljön, för ägarna till villorna bakom min rygg höjer utsikten över sjön fastighetsvärdet ganska mycket därmed även fastighetsskatten. Får de igen den kostnaden den dag de säljer sina fastigheter? Naturligtvis kan man inte mäta livskvalitet i ekonomiska mått, eftersom den typen av upplevda värden är subjektiv men man får hoppas att de inte bara bor där utan även uppskattar omgivningarna. Ungefär så tänkte jag.
Sen hade jag en del funderingar runt hur många av fotona jag kunde använda i bloggen också. Det går ju inte att komma ifrån att varje visad bild av samma miljö nöter ner intresset för fotona i samma mått som igenkänningsfaktorn stiger.
Men jag kan inte låta bli! Går jag förbi den platsen fylls min kamera och mitt sinne av den och det är det jag har där jag visar.

baraenbildavmig sa...

Nu blir jag ju väldigt konfunderad. Jag skrev en ny kommentar idag och såg den på plats - och nu är den puts väck!

baraenbildavmig sa...

Och där var den igen. Begriper ingenting.

BeBest sa...

Ibland tycks bloggen inte klara att leverera allt på en gång utan skickar upp litet i taget. Ibland verkar den synnerligen tveksam till att leverera något alls. Blogger och bloggarna lever sitt liv på ett minst sagt eget liv.

BeBest sa...

Man ska nog inte ge sig in på att begripa vad den här bloggen håller på med. Den vet nog inte det själv heller.

Skicka en kommentar