Gryning

Gryning

torsdag 10 april 2014

Det drar ihop sig


Spamrobotarna har siktat in sig på nya mål. Det verkar som det är mina äldsta inlägg som attraherar dem mest. Jag kommer ta bort dem också. Eftersom det huvudsakligen rör sig om gamla texter, kåserier och dikter, så är det lätt att smyga in dem senare, ifall Google, Blogger och Blogspot kommer på ett sätt att hålla dem ute. Klarar de inte det får Google inse att de de tappar en kund. Det finns fler portaler.

Är ni intresserad av att läsa dem så finns de kvar än men efter påsk tas de bort. Möjligen flyttas några av dem över till Facebook. Ni hittar dem än så länge under inläggen från 2010.

Det blir nog en solig förmiddag här. Det skulle inte skada för det dröjer inte så många timmar till dess molnen är tillbaka.

4 kommentarer:

imsys sa...

Trist med spam! Vilket elände vi hade på Aftonbladet blogg med dem på slutet! I Wordpress är det tydligen svårare för dem att ta sig in. Däremot lyckades en fuling skicka spam till min Teliamail för inte så länge sedan. Spammaren hade fått min adress från när jag gjorde överflyttningen av bloggen från Aftonbladet till WP verkar det som.

BeBest sa...

Det är väldigt många ställen där man registrerar sig med hjälp av mailadressen på webben. Det är ofta där de hittar de sin info via en web-crawler, alltså en slags spindel på internet som sitter och bevakar såna ställen och skickar tillbaka vad den läst av till sin bas.

De inlägg som drabbas hos mig har alla varit på AB-bloggen samtidigt som de lades upp på Blogspot. Det kan vara därför de nu blir måltavla.

Dessvärre har betydligt färskare inlägg också drabbats.

baraenbildavmig sa...

Så trist med spammare. Det verkar peppar peppar som om Wp klarar av att filtrera bort dem.

BeBest sa...

I några av fallen tycks det som spammen kommer via en blogg utrikes. För närvarande handlar 90% av spaminläggen om uppmaningar att besöka sidor där det går att hitta fusk till populära spel. Jag ägnar mig inte åt den typen av spel det handlar om.
Resten inbillar sig att jag skulle lockas av porr eller chat med ”villiga” kvinnor. Chat oavsett med vem det än är eller om vad det än gäller är också fullkomligt ointressant.
Blogspot sorterar bort dem och kallar dem skräpkommentarer och det är en snäll beteckning mot vag jag skulle kalla dem för. Eftersom Blogspot inte är helt säker på sin sak slängs de inte utan man får själv avgöra ifall sorteringen gjorts rätt och hiva det som ska bort över bord med en kvarnsten om halsen. Någon enstaka gång har faktiskt korrekta kommentarer sorterats fel men gallringen har blivit betydligt mera träffsäker senaste året.

Skicka en kommentar