Gryning

Gryning

tisdag 8 april 2014

Fuktiga dagar


En stor del av gårdagen småregnade det här. Mot kvällen övergick stänket till dis och allmänt hög luftfuktighet. I brist på trevligare sysselsättning gick jag ut utan något egentligt mål eller hopp om att få se något särskilt spännande. 

Forsythian har de senaste dagarna lite trevande börjat sticka fram sina blomknoppar och igår kunde jag se att de mest modiga kvistarna även iklätt sig fullt utslagna blommor.

Även krusbären är på gång att få fram sina blommor. De har inte hunnit lika långt än men de är på väg.

Idag fortsätter det molniga och regniga vädret över landet. Det är ett trist ljus och inte särskilt skönt ute men vätan behövs nu när det är dags för grödorna att börja växa till.

4 kommentarer:

imsys sa...

Vi får vara glada åt de fina dagar vi fick! Och snart kommer väl solen fram igen. Bra att naturen bjuder på små solar i form av blommor så länge!

BeBest sa...

Man får försöka ta vara på de små glädjeämnen som trots allt bjuds mitt i all gråheten. Det kommer förhoppningsvis mera ljus och värme längre fram.

baraenbildavmig sa...

Forsythian glömde jag kolla i går när var i parken för att leta efter svalört. Som en lite påsklilja nästan, på din bild. Jag har inte sett några blad på krusbären ännu, vad fint med den håriga röda knoppen!

BeBest sa...

Svalörten och vårlöken blommar också men jag har inte hittat ett bra ställe där jag kan krypa intill och fotografera dem. Jag håller på att träna på makro och seriebildtagning.

Skicka en kommentar