Gryning

Gryning

måndag 21 april 2014

Många foton blev det


Igår hade jag tillgång till bil och vädret var varmt och gott. Jag tänkte passa på tillfället att fara runt till så många av de mer avlägsna platserna som möjligt. Det gällde platser som jag fått tips om eller tidigare gått till för att nu på ort och ställe se hur där såg ut då lövsprickningen tagit fart. 

På väg mot bilparkeringen möter jag en granne som är ute och rastar sin nya unghund. Hon har tidigare haft en framgångsrik hane, vilken delade brittiska anor med min familjs whippet, Ylva, kallad. Vi pratade om den nya hunden, om hennes nästa valp, som skulle hämtas om någon vecka, samt livet i allmänhet.

Då dyker ekorren upp intill grannhuset. Den klättrar upp på balkongen men hittar inget och kommer ner på marken. Unghunden har fått syn på ekorren och börjar skälla. Ekorren rusar först rakt mot oss men viker åt sidan.

Efter denna upplevelse for jag ut på min fotoodyssé. Det var många avlägsna platser att besöka och ännu fler längs vägarna dit. Jag fick tillfälle att se ställen jag var nyfiken på och kunde passa på att få med mig ett antal bilder samt även leta fram nya möjligheter för kommande bruk. 

Efter mitt besök vid Boda kvarn och de kringliggande salixodlingarna, löper vildsvinen, vilka håller till där, risk att hamna i mitt fotoalbum! Jag tror jag vet när, var och hur nu. Det är inte så långt att gå heller. Knappt två timmar skulle jag tro det tar att ta sig fram till jakttornet/fotogömslet. Förmodligen har jag då redan fyllt upp halva minneskortet med vyer, blommor, hjortar och sjöfåglar som jag sett under tiden jag gått dit.

En som verkade gilla att ligga i en av de gropar svinen bökat upp i gräset var den här fältharen. Den låg blickstilla ca 5m från vägen. Det knäpptes väldigt många och några riktigt bra foton av den jössen men jag ska bara visa detta. Jag tror den är på väg att tappa vinterpälsen. Visst smälter den väl i hop med bakgrunden?

Nu sitter jag här med en drös oredigerade foton kvar från påskaftonen och av gårdagens skörd är det ca 40 foton, som bedömt vara lämpliga att jobba vidare med. De var närmare 500 från början. Jag kommer inte att sakna sysselsättning!

2 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Det var inte illa, både en ekorre och en påskhare på samma promenad. Det måste ha känts förunderligt att få fota haren i lugn och ro. Ja, den hade hittat en bra bakgrund att smälta in i. Hoppas att den inte var sjuk på något sätt. Väldigt fint foto där man ser morrhår, ögon och stråna i pälsen!

BeBest sa...

Harar kan ligga och trycka hårt i sitt gömsle om de känner hotet från en nära fara. Det var det den här haren gjorde. Jag stod ju ba 5 meter från den och vi hade full ögonkontakt hela tiden. Till slut såg jag att den började tycka att nu fick poserandet räcka. Då vände jag ryggen ill och haren passade på att smita. Jag tror inte den var sjuk men den hade hittat ett passande ställe att sola sig och vila på.

Skicka en kommentar