Gryning

Gryning

onsdag 30 april 2014

Moln över skrivbordet


Under måndagskvällens promenad till Krämbolstugan såg jag ett moln som jag inte kunde låta bli att försöka fånga på bild. Molnet ligger nu som skrivbordsbild i min dator.

Jag såg också att liljekonvaljerna och häggen var på väg att slå ut. Nu hoppas jag att syrenernas blomning låter vänta på sig för tiden mellan hägg och syren brukar ständigt kännas för kort.

8 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Det var inget tungt moln som du tog ner till ditt skrivbord. Inspirationens kreativa moln kanske? Förstår att du ville fota det, så speciellt som det är med de vackert formade molnslöjorna och det gula ljuset.

Ia sa...

Jag har letat rätt på en del som bor och fotar i Gaza. Där är helt underbara solnedgångar och ett stort intresse för blommor och odling.

Du har fångat en och annan riktigt fin solnedgång också och det är så kul att kika förbi här och ta del av dina naturupplevelser. De är jättesöta blommor, djur och en hel resa genom årstidsväxlingar här och du gör ett jättefint jobb med din blogg tycker jag.

Åhh vilka tårtor sendå!

Hoppas du har en fin Valborg och första maj. Det blir ingen demonstration här för mig. Tar igen mig till nästa år..:-)

Ha det gott

BeBest sa...

> baraenbildavmig

Jag råkade se upp och fick syn på molnet. Sen gick det fort att bestämma sig! Annars brukar jag se upp med var jag sätter fötterna och är blicken väldigt sänkt
. :-)

BeBest sa...

> Ia

Jag använder bloggen som en slags dagbok och försöker göra den så intressant jag för tillfället förmår och orkar. I bland är skallen tom och då blir resultatet därefter.

Jag är inte så mycket för att odla utomhus men att försöka hålla igång mina hibiskusar passar mig bättre. Lite vattnen, gödning och en större blomkruka emellanåt får räcka. Då har jag tid att knalla ut med kameran också om den tanken faller mig in.

Min yngsta dotter är konditor så det där med att göra godis och tårtor det kan hon!

Så mycket Valborgsfirande ska det inte bli. Jag har varit ut en sväng och rastat kameran så jag har ett antal foton att snygga till nu. Troligen blir det inte läge för att hinna med någon demonstration här i morgon.

Ha det gott! :-)

framsnacka sa...

En del av regnbågsfärgerna speglas så vackert i molnet! Vilken kanonbild! Vilken tur att du var så påpasslig!
Allt gott till dej!

BeBest sa...

> framsnacka

Det är ju ofta så att under tiden solen står lågt över horisonten får eventuella moln ljus från sidan eller underifrån. Vad som då finns i molnet, stoftpartiklar, avgaser, iskristaller eller vattendroppar kommer då att reflektera ljuset eller bryta det likt prismor och åstadkomma spektrats alla färger.
I det här fallet var ju solen på nedgång och den rätta vinkeln för att ljuset skulle brytas och bilda spektrum uppstod. De färgglada ögonblicken varar inte så länge och kommer inte på beställning, så jag hade tur som hann få fram kameran i tid.

ia sa...

Jo det märks att det är en konditor och ingen amatör som gjort tårtor här.

Molnet tycker jag ser ut som en drake som är på väg att lägga sig för natten. Den vaktar ett litet hus med ett runt torn på taket mellan frambenen.

Ja det var ett speciellt moln.

BeBest sa...

Ja när du säger det ser även jag draken och allt den vakar över. Kul!
:-)

Skicka en kommentar