Gryning

Gryning

tisdag 22 april 2014

Påskdagens blandade fotoskörd


Jag berättade igår att jag hade dragit på mig en mängd foton under påskdagen och att jag bara hunnit sortera fram dem som var värda att gå vidare med. Igår lämnade jag tillbaka bilen, hittade mera att fotografera, samt började med redigeringen av fotooriginalen. Jag är klar nu och tänker helt ohämmat och utan hängslen, livrem eller säkerhetsbälte pracka på er resultatet.

Jag tänker börja med att visa en whippets huvud. Unghunden stirrar på en ekorre och det är närmast ett under att gräset runt den inte börjar brinna av blickens laserstrålar. Vill du också se den vettskrämda ekorren får du gå till gårdagens inlägg.

Det fanns många platser jag ville undersöka och kanske få med mig vyer och annat från. Första anhalten blev viltvattnet vid Östra Vingåker. Där gavs jag möjlighet att jag fånga en svarthakedopping och en gräsand på bild.
Nästa stopp blev vid gulsipporna, som nu slagit ut helt.

Nästa mål var Boda kvarn där jag spanade efter forsärlan utan att se den, rekognoserade ett perfekt gömsle att fotografera vildsvin från, samt upptäckte en fälthare med stoiskt lugn. Haren visade jag även igår men jag blev så förtjust i harens intensiva blick att jag tar med den igen.

Från Boda kvarn for jag till Forsa bruk för att som hastigast se hur där såg ut. Forsärlan har synts där också, så jag ska nog gå dit nu i veckan för att se om jag hittar den. 

Så for jag vidare mot Barksätter. Jag gick ju förbi där i höstas och såg då att det fanns möjligheter att få hitta fina vyer där. Eftersom jag desperat söker en bild, gärna en vy, som ska få representera april i nästa års väggkalender, så gav ett besök där borta kanske en möjlighet att få detta foto. Jag stannade vid ädelträdparken, klev ur bilen och välkomnades jag av en sädesärla. Var det fotot jag sökte. Vem vet? Sädesärla och april går väl ihop!


Jag såg ut över böljande åkrar och hagar med ångor inne i skogen. Kunde det vara motivet jag sökte?

Jag for förbi herrgården och gick tillbaka. Vårsådden var i full gång ute på åkern. Det gäller att passa på medan vädret är lämpligt och jorden lagom fuktig. Det började närma sig kväll och skuggorna från träden letade sig allt längre ut över marken.

Då jag for förbi gården såg jag ett träd eller buskage översållat av vita blommor. Blommorna syntes från vägen men jag ville ta mig ända fram. Kommer det en okänd gubbe och knatar runt bland ekonomibyggnader och fårhagar blir man nog väldigt misstänksam som gårdsägare, så jag beslöt att avstå ... tills jag såg ett trevligt par sitta och njuta av eftermiddagssolen. De gav mig tillstånd att fotografera trädet. Stort TACK för det!


Paet hade även en katt som förvånade sina ägare på så sätt att den inte visade sig vara särskilt skygg för mig och min kamera. Vi pratade en stund om katter, kameror och vackra miljöer. Det visade sig att även de var med i facebook-gruppen Katrineholmsbilder.

Efter detta givande möte for jag hem, tömde minneskortet i datorn, åt lite och drog ut till nästa fotoställe. Jag gick ju Näsnaren runt ett par gånger i höstas och mindes nu en plats som kanske skulle kunna ge en vacker solnedgång. Dit begav jag mig och fick med mig detta.Så blev det då kväll även denna påskdag och nästa dag steg jag åter upp för att nu lämna tillbaka hyrbilen och vandra genom staden hem igen. Det finns vackra motiv till och med inne i en stad även om man inte kan tro det ibland!

Idag är det en vanlig tisdag tisdag med fortsatt solsken här i Katrineholm. Det ska jag nog försöka få glädje av nu medan träden ännu står med späda löv och fåglarna sjunger.


2 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Det var då verkligen en bildskörd som heter duga! Här väljer jag favoriter: Wippeten som det nästan ryker ur öronen på, häftig bild. Haren för att den är så söt, sädesärlan som platsar i en almanacka, det blommande trädet med påfågelsögat - otroligt! Två solnedgångar, mycket vackert och den skira körsbärs-(?) blomningen. Mycket nöjd bör du vara!

BeBest sa...

Tack Du! :-)

Jag tror det är japanska körsbär men jag är inte så hemma på trädgårdsväxter så jag vågar inte svära på att det är det.
Jag hade tur med fotograferandet under påskdagen. Vädret var bra, miljöerna motsvarade mina förväntningar och jag slarvade inte bort alltför många tillfällen. Jag tror att jag hittat den bild jag sökte.

Skicka en kommentar