Gryning

Gryning

söndag 27 april 2014

Ska prova nya grepp


Igår lördag fick jag en CD som innehöll ett vackert bildspel med foton från Härjedalen. Bildspelet åtföljdes av behaglig klassisk pianomusik. 

Då jag sett det tänkte jag att något dylikt kanske även jag kan åstadkomma. Material har jag nog. Kunskaperna saknas visserligen men de kanske går att öva upp. Problemet är musiken. Jag har musik som skulle kunna passa men vill jag visa ett bildspel med musik, riskerar jag att trampa på någon musikers upphovsrätt även om noterna till själva stycket är gamla och kompostören död sedan sekler tillbaka. Så länge jag behåller bildspelet för mig själv är det inga problem men lägger jag upp det på Youtube kan det bli problem. Finns det fri musik tillgänglig någonstans?

2 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Det låter som en strålande idé att göra bildspel av dina vackra naturbilder. Youtube har fri musik som dyker upp när du laddar upp ditt bildspel, men jag hittar sällan något där.

BeBest sa...

Att göra ett bildspel rakt av med fotona sorterade i tidsordning är inga problem men det är det där med passande musik. Jag har i och för sig även sån tillgänglig men jag tror musikerna på den CD.-skivan skulle kräva ersättning, om de upptäckte att deras eminenta gitarrspel används på icke avsett vis.

Skicka en kommentar