Gryning

Gryning

fredag 2 maj 2014

En oförståndig fredagsmorgon


Jag börjar tvivla på mitt förstånd. Är man vid sunda vätskor om man kliver ur sängen 03.15, drar på sig kläderna, får med sig kameran och ger sig ut i mörkret och nattfrosten utan att ens ha druckit kaffe? I morse gjorde jag så. Det är nog något som slagit slint där upp i huvudkontoret, eftersom det inte ens protesterade åt ett sånt tilltag!

Jag kom alltså ut i kylan och lagom halvsovande lullade iväg mot Östra Vingåker och viltvattnet där. Det fanns tydligen någon dröm om att fotografera en vacker gryning där och nu skulle den kanske bli verklighet innan jag vaknat helt. Nåja, en halvmils promenad i nattfrosten får alla drömmar att frysa inne. Då jag äntligen var på plats hade solen inte riktigt hunnit upp över skogen fast var en bit på väg. Ute på vattnet var det redan full aktivitet.

Så kom solen fram.

Skrattmåsarna har ockuperat den stora stenen ute i vattnet och har börjat ruva.

Från viltvattnet begav jag mig mot Glopphälla. Fotona därifrån har jag inte hunnit åtgärda än men ett var lite annorlunda. Nyfikenheten på hur det skulle bli drev mig att försöka göra det så presentabelt jag nu klarar.

Det är något visst med vatten i alla fall!

4 kommentarer:

Margaret sa...

Fantastiskt. Väl använd tid

BeBest sa...

Tack Margaret! :-)

Det finns sämre sätt att vakna på. :-)

baraenbildavmig sa...

Fantastiska bilder, BeBest! Du har gjort det till en sport att hela tiden överträffa dig själv. Var och en av dagens bilder är jag oerhört avundsjuk på. Mycket mycket vackra!

BeBest sa...

Tack Du! :-)

Naturen ger mig motiven och motivationen. Det är bara att tacka och ta emot samt försöka göra det bästa av situationen. Har jag försökt mig på ett motiv förr och inte lyckats så deär som jag vill måste jag ju försöka på ett annat sätt och hoppas att det möjligen kunde bli bättre så. Det är inte alltid de nya försöken ledde in på rätt väg men då är det prövat i alla fall.

Skicka en kommentar