Gryning

Gryning

lördag 28 juni 2014

Så det kan bli


Det var dags att låta min trötta dator få en paus och tillfälle att svalka sig en aning. Långt i fjärran hördes ett misstänkt åskmuller även om solen fortfarande tittade fram ur molnen över min del av världen. Åska brukar få mig att dra ur kontakterna till all känslig elektronik. Så gjorde jag även denna gång.

Under tiden jag inte var uppkopplad tänkte jag knalla bort till affären för att fylla på mitt kylskåps innehåll. Självfallet skulle kameran med och den skulle naturligtvis under promenaden till butiken få sitt i form av vyer, fåglar, insekter, blommor och annat jag kunde tänkas komma att upptäcka. 

Iklädd, shorts, t-shirt och västen med fotopinalerna stod jag beredd att ge mig av. Då råkade jag få se vad termometern visade. Jag insåg snabbt att shortsen och tröjan kanske borde bytas till jeans och flanellskjorta. För säkerhets skull gick jag ut på balkongen för att känna om det verkligen var nödvändigt att byta klädsel. Jodå kortbyxor och kortärmat skulle troligen upplevas i svalaste laget.  

Klädbytet genomfördes och jag knallade ut. Redan vid porten insåg jag att min utrustning inte var tillfyllest. Medan jag skiftat kläder och knallat ned till porten hade det börjat regna och åskan var inte så långt borta längre. Det var åter dags att klä om och rätta sig efter vädrets nycker. Nu fick det bli stora regnstället och stövlar, för här skulle det tas regniga bilder med gott om närstudier av glittriga droppar i gräset eller på blommor och blad.

Åskan kom upp över mig. Blixt och dunder i stort sett samtidigt. Regnet vräkte ner och kameran hölls skyddad under regnstället. Att ta fram den, var att utmana ödet värre än jag hade lust med! Kunde jag komma under något regnskydd skulle situationen förändras. Då skulle jag kunna få foton av detta skyfall och kanske även få med en blixt. Närmsta tak över huvet var vid badplatsen. 

Jag begav mig dit. En genomblöt människa höll på att plocka ihop allt som tagits fram till en mysig grillstund vid vattnet. Grillen hade släckts och rykte i regnet. I övrigt var hytterna där badarna byter om lika folktomma som badplatsen i övrigt. Jag hade dock inte tänkt på att det stod träd i vägen för den utsikt jag ville åt. Jag behövde gå till ett annat ställe om jag ville ha vidare vyer. Långt borta vid DHR fanns kanske den möjligheten.

Regnet sköljde ner. Vad jag önskade mig en vattentät kamera just då! Det fanns så mycket annorlunda att fånga på bild i det som annars var högst alldagligt. Regnet var fortfarande kraftigt men åskan hade hunnit passera och drog raskt norrut. Åt det håll, jag skulle komma att få utblick över, skulle inga blixtar uppträda.

Även regnet glesnade. Fortfarande var det ett kraftigt regn men inte alls lika tätt mellan dropparna och dessa hade minskat i storlek. I sydväst började himlen ljusna. Skulle det fotograferas regnväder var det nu eller en annan dag.

Ett par foton blev det och sen bar det av till affären.

4 kommentarer:

Berit sa...

Allt ger ett mönster värt att uppmärksamma ! Också en regnig dag.

BeBest sa...

Jo men jag tycker de regniga dagarna har upprepas intill tjatighet nu i juni. Nu vill jag ha mera sol och värme!

baraenbildavmig sa...

Många klädbyten blev det! En vattentät kamera kanske är vad som behövs i sommar, men hoppas att farhågorna inte besannas. På din bild är vattnet som en silvrig plåt med gropar och upphöjningar.

BeBest sa...

Jo en vädertätad kamera hade varit bra att ha igår.
Lite kul var det att dropparna som studsade upp i vattenytan hade just silvertoner. Klickar man på bilden och får den förstorad, ser man det ganska tydligt.

Skicka en kommentar