Gryning

Gryning

fredag 1 augusti 2014

Augusti


Det är dags att vända blad igen. Den bild som får representera augusti i år togs förra året och föreställer en ung blodröd ängstrollslända. Den arten är snarlik den tegelröda ängstrollsländan men har till skillnad från den helt svarta ben. Den tegelröda har också svarta ben fast benen har ljusare revärer. På bild ser man lätt skillnaden men det är mera tveksamt om man gör det ute i fält.
Igår var jag och alla andra nyblivna medlemmar i Östra Vingåkers hembygdsförening inbjudna till ett informationsmöte. Föreningen har ett digert arkiv med information om socknens förhållanden från stenåldern och framåt. Däremot samlar man inte på äldre bruksföremål. Man har helt enkelt inte möjlighet att förvara sådant. 

Jag tog många foton under dagen men dessvärre blev jag grymt besviken på dem. Jag tror man behöver mera tid och färre människor som rör sig på platsen eller i lokalen. Fotona var från Boda kvarn, en fungerande kvarn, vilken byggdes på 1600-talets mitt och som föreningen rustat upp. Jag tog även en del foton från stugan, Kronholm. Stugan uppfördes för att ge en åldrad krigsinvalid en värdig bostad. Med lite tur kanske det går att få nya foton vid ett annat tillfälle. 

Vid Boda kvarn finns en vandringsled och jag gick en bit på den. Hamnar jag på såna stigar är jag på mammas gata! Då ser jag direkt hur fotona ska tas för att bli dugliga. Dagens fotobehållning blev varken spännande kvarninteriörer eller kvarnstena, inte ens det rena nymalda mjölet utan just en årets modell av blodröd ängstrollslända och en ljus lyrflickslända.


Idag ska jag visa datorn vad en dammsugare är för något.

2 kommentarer:

Anonym sa...

En dammsugare. Nog är det väl ändå en sådan där grön sak av marsipan med choklad i båda ändarna? ;o) / Monika

BeBest sa...

Jo visst skulle det kunna vara det men den här gången råkade datorns samlade damm få gå en dust mot min dammsugare och jag tror det gjorde nytta! :-)

Skicka en kommentar