Gryning

Gryning

torsdag 7 augusti 2014

Mera blommor


Clivian har slutat blomma. Kvar på  blomstänglarna finns nu årets fruktämnen. Förra årets frukter har så smått börjat mogna och få en rödorange färg. De är många!

Den bladkaktusen som blommat tidigare under sommaren kommer snar att blomma igen. Det finns en knopp som hunnit fram till öppningsdags lagom till nästa vecka. Övriga bladkaktusar låter vänta på sig.

Blommorna har besök av insekter. Det flyger getingar in bland hibiskusarnas blad. De söker den dagg som bladen har på baksidan. Även blomman lockar men då är det blomflugor som kommer. Det här är en flyttblomfluga.

I köksfönstret har jag min porslinsblomma. Den kommer varje månad under det ljusa halvåret med nya blomklasar. Blommorna är blekt vita på våren men tilltagande solsken rodnar de.

Slutligen kan jag nämna att även änglabegoniorna blommar precis som ampelliljorna.

2 kommentarer:

NatureFootstep sa...

Hibiskusarna jag fick har avlidit. Jag fick bara en blomma av dom. Porslinsblomman däremot sköter sig bra. :) Fast jag har aldrig märkt att det är solljuset som gör färgen. Däremot har jag flera nyanser på klasarna. :)

BeBest sa...

De första klasarna tidigt på på våren brukar var bleka men de som kommer senare har en mera rödrosa kulör. De sista på hösten har de mörkaste nyanserna både på blommorna och knopparna. Jag tror det har med tillgången på solljus och ämnesomsättningen hos hoyan att göra.

Skicka en kommentar