Gryning

Gryning

torsdag 14 augusti 2014

Om en skön måndag på Öknehult


Jag hade lovat min sondotter att vi skulle fara och fiska en gång denna sommar. Det innebar att jag måste hyra bil och gör jag det, vill jag försöka passa hop det ena med det andra för att så mycket som möjligt av allt som kräver ett fordon hinns med under tiden jag disponerar bilen. 

Första dagen var alltså avsatt för en fisketur. Jag har redan berättat att vi inte lyckades så bra med fisket men eftersom vi var på Öknehult fanns det så mycket annat som kompenserade henne. Hon älskar djur och Öknehult är en hästgård med egen fiskrik sjö och skog med fina vandrings- och ridleder. De har kaniner också, snälla kramgoa kaniner. 

Öknehult har ett stort utbud av rekreationsmöjligheter med natur, hästar, bad och fiske som grund. Vi fiskade med kastspön. Jag såg många platser som verkade intressanta att pröva men eftersom Stensjön är en sjö med kräftor och det är nu i augusti man fiskar dem, så låg det kräftburar på de intressanta grunden och längs de grunda stränderna. Det gjorde saken svårare för oss men en annan gång så ska gäddorna och abborrarna tas ...

Då vi var på väg tillbaka kom Öknehults ägare, kapten Hansson, och gårdens glada, vänliga alltiallo, Mira, ner till sjön för att lägga nät att fånga betesfisk i. Fisken ska användas i kräftburarna och överbliven fisk brukar gå till de redan fångade kräftor, vilka väntar i sumpar på försäljning.

Öknehult har ett vandrarhem och stugor man kan hyra. Så här ser vandrarhemmet ut. Därifrån är det nära till hästarna, badplatsen och båtarna i Stensjön.

Efter att vi avslutat vårt fiske stannade vi en stund till hos kaninerna.


Från Öknehult är det svårt att slita sig. Man får verkligen anstränga sig och ta i på skarpen för att få med sig barnen. Vi kommer nog tillbaka igen nästa år innan det är dags för kräftfisket. För övrigt kan man få vara med på det också om man vill. Inget är omöjligt på Öknehult och en dag där är inte som andra dagar!

4 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Håll knäna leriga var tydligen vad som gällde, haha! Förstår att sondottern njöt! Gillar kaninbilden speciellt mycket.

BeBest sa...

Jo hon kröp och rullade runt bland kaninerna för att försöka komma åt någon. En total satsning där ovidkommande saker som smuts och kaninspillning inte räknades in. Hon var helt salig när hon fick sitta med kaninerna i knäet.

whitelady77 sa...

Vilka fina bilder, och tack! för det var verkligen roligt att få se sjön och vandrarhemmet igen. Kan förstå att hon var salig över kaninerna, de är ju hur söta som helst :-)

BeBest sa...

Hon var ju där på en veckas ridläger i månadsskiftet juni-juli, så hon visste vad som väntade. Enda missräkningen var att den häst hon då red på inte var kvar. Hästen var där på sommarbete och nu hade ägarna tagit hem en igen.

Skicka en kommentar