Gryning

Gryning

måndag 18 augusti 2014

Regnavbrott


Jag föreställde mig att det skulle kunna bli en skön morgon med dimma över Djulö gärde. Tanken var att försöka få gryningsfoton av alléerna och dimman. Långt innan soluppgången traskade jag ut i nattmörkret. Så mycket dimma såg jag inte men jag räknade med att den skulle komma. Luftfuktigheten var nära 100%, så försvann molnen för endast en kort stund, skulle temperaturen sjunka ytterligare och då skulle dimman komma fram. 

Det fanns redan en del dis på avstånd bortåt Forssjö till.

Molnen över Djulö ville dock inte släppa igenom vare sig morgonljus eller markvärme. Deras vilja var att släppa ut regn. Först enstaka droppar som tätnade och gjorde att jag inte vågade utsätta kameran för dem. Sen blev det mer, mycket mer. Det var bara att ge upp tanken att få dimmorna att dansa över gärdet och istället dra hemåt igen.

Vid Carl Ugglas park var regnet tillfälligtvis inte lika intensivt. Genom att böja mig över kameran och på så vis skydda den från det värsta stänket, kunde jag ta en bild av hur dropparna slog ringar i vattenytan.

 Därefter ökade regnet åter och skurarna kom och gick mest hela lördagen.

6 kommentarer:

Märit i Mariehem sa...

Låter som ett bättre val att ligga kvar i sängen under morgontimmarna och sedan njuta av dina vackra foton! :-)

imsys sa...

Håller med Märit! Men beundrar dina aldrig sinande försök att i gryningen få tag i de foton du trängtar efter!

BeBest sa...

Ja Märit även denna morgon fanns det planer på att knalla ut en sväng men det fick vara. Jag har nog sysselsättning ändå idag tror jag :-D

BeBest sa...

Det är väl så Imsy att ska jag ha något att visa eller skriva om, måste jag ju också försöka få till det.
Grynings- och kvällsljuset brukar vara gynnsamt av många skäl. Inte bara det att ljuset har varmare och mjukare toner, djuren är ofta i rörelse och synliga då. Det är väl bara insekterna och småfåglarna man inte hittar lika lätt tidiga morgnar och sena kvällar men är det såna jag vill åt, får jag vackert gå medan de är framme.

baraenbildavmig sa...

Jag håller med Ismy, jag beundrar din envishet, men förstår att det även skänker dig glädje och ger ett mål för dagen. Även jag gillar att vara ute i gryningen, men det blir sällan av. Kvällsljuset är lättare att hinna få fatt på. Trots att du inte fick dimmor med dig hem så var vyerna vackra.

BeBest sa...

När allt går bra medan jag är ute med kameran mår jag riktigt gott men det är egentligen inte det jag söker utan jag ser försöken att hitta något att visa i bloggen som ett slags daglig sysselsättning, ett slags jobb kanske och absolut en slags meningsfullhet. Dock är det en stor skillnad mellan jobb och fotopromenaderna och bloggandet. Jobb är tvunget och styrt av andra men promenaderna och bloggeriet sker på mina egna villkor. Jag föredrar att vara autonom.

Skicka en kommentar