Gryning

Gryning

måndag 15 september 2014

Dags att göra solidaritet modernt igen
Vi går en intressant tid tillmötes. Alliansoket har kastats av men skavsåren det skapade finns kvar och bördorna det lade på dem som inte kunde bära något alls måste lastas av och tas solidariskt av alla. Det är ett måste som är tvunget att klara. Solidaritet måste gå från tomt ord till kraftfull handling. 

Sverige behöver moderniseras i många avseenden. Idag blir det för var dag tydligt att det behövs en mer miljövänlig energiförsörjning. Idag fattas goda hyresbostäder åt alla som behöver det. Kommunikationsnätet måste rustas upp i grunden så det kan möta morgondagens krav. Detsamma gäller för vattenförsörjning, avloppsnät och elnät.

Vi står alltså idag till stor del inför samma typ av problem som man hade för 60 år sedan men kraven på lösningarna har ökats och givits ett annat innehåll. Då handlade det mycket om att skapa en modern materiell standard och skapa konsumtion. Idag är kravet att vi måste ge människor en framtidstro och möjlighet att leva ett fullvärdigt liv oavsett de fysiska eller psykiska förutsättningar de har. Fortfarande gäller att folk måste kunna ta sig till jobben oavsett väder och årstid samt att man måste kunna hitta passande bostäder där jobben finns. 

Allt detta kommer att kräva investeringar i en mångmiljardklass som vi inte sett förr och då har jag inte nämnt att även landets försvar kommer att kräva många miljarder för att bli värt att kallas försvar. Det positiva med dessa investeringar är att de för en lång tid framöver kommer att ge riktiga jobb samt indirekt generera ytterligare sysselsättning inom hantverk, handel och service, vård, skola och omsorg.

Det ska bli intressant att se hur den uppgiften kommer att klaras och vilka som vågar försöka göra det.

4 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

En vacker röd hibiskusblomma som symbol för solidariteten. Det blir tyvärr inte så lätt som det hade kunnat bli att få igenom ändringar. Det är förfärande hur många som röstade på SD. Vårt tredje största parti.

baraenbildavmig sa...

Jag har sett två bilder av dig i fototävlingen, har du laddat in fler? Sländbilden är sagolikt vacker och dimviadukten gör sig toppenbra som stadsmiljöbild. Ser fram emot de andra.

BeBest sa...

Tack Du! :-)

Den politiska verkligheten har fått nya kartor och kompasser. Vi får se hur det kommer att gå med försöken att bilda en funktionsduglig regering. Då det gäller den miljon människor som röstade på SD tror jag det handlar om det utanförskap som alliansens jobblinjepolitik genererat. Den har ju syftat till att ta från de fattiga samt ge bidrag till dem som inte behöver och på andra sätt förnedra alla som inte kan hitta ett jobb, en bostad eller har ett handikapp av något slag. Jag tror att det är i den gruppen som de väljarna till största delen finns.

BeBest sa...

Jag kommer att successivt fylla på med diverse landskap och djurbilder och kanske något med vatten också. Alternativen finns men det är svårt att välja.

Skicka en kommentar