Gryning

Gryning

onsdag 10 september 2014

I dimmor


Gårdagens morgon hade dragit inbjudande dimslöjor över sig. Jag var inte sen att lockas ut och låta mina sinnen förföras av diset och ljuset som tillsammans får välkända vyer att framstå i nya dagrar och ge illusioner av andra länders landskap. Duveholmssjön klädd i dimmor fick något bayerskt över sig.

Solen gick upp över de kuperade åkrarna vid Backa gård.

Vid Hovmanstorp följde dimman i mina spår.

I skogen kring den gamla vägen mellan Bonneråd och Stenhustorp silades solljuset av träden.

Jag såg en del höstfärger på ormbunkarna och en del buskar samt att nyponen börjar mogna över lag.

8 kommentarer:

imsys sa...

Åhhh så vackert!

Anonym sa...

Trollskt vackert var det ord som kom för mig! Rena sagovyer, väldigt inspirerande att titta på. / Monika

BeBest sa...

Tack Imsy! :-)

Det var tur att jag pallrade mig ur sängen i tid, annars hade jag missat hela härligheten.

BeBest sa...

Tack Monika! :-)

Gryningsljuset och morgondimmorna över markerna är en fröjd att sakta vandra i och låta alla sinnen uppleva och ta in intrycken, ljuden, dofterna och stillheten. Det är rofyllt!

baraenbildavmig sa...

Jag tror att jag skulle må bra av att snart få uppleva en sån morgon, men så länge får jag glädjas åt dina trolskt vackra dimmor och soldimmor. Nu har du fler kandidater till tävlingen. Att fånga solens strålar känns alltid som en magi, tycker jag. Jag gillar vägbilden extra mycket.

BeBest sa...

Tack Du! :-)

Det börjar bli svårt att veta vad jag ska välja in och välja bort från traven av möjliga kandidater. Vilka foton har starkaste förtjänsterna? Är deras fel för svåra att överse med? Jag står som åsnan ...

baraenbildavmig sa...

Du skulle ju kunna göra ett inlägg med kandidaterna och se vad vi tycker. Sen bestämmer du till syvende och sist själv men det kan kännas bra att få synpunkter. Jag har förstås valt med känslan när jag har deltagit i tävlingar och det har ju funkat, även om jag inte nått ända fram. Men en finalplats (en av tio) bland 1700 bilder var jag glad över.

BeBest sa...

En finalplats i den konkurrensen smäller högt!

Det blir nog så att de två sista bilderna ovan kommer med. Bild nr 2 har jag en liknade från i somras som jag tycker är roligare. Alla mina landskapsvyer är mer eller mindre fuktdrypande.

Skicka en kommentar