Gryning

Gryning

tisdag 23 september 2014

Nu är det gjort


Blommorna är inne och hittat bra platser i fönstren. Kanske kommer några att flyttas på längre fram eftersom det är rätt trångt på köksbordet just nu. 

Den närmsta tiden måste jag vara observant på angrepp av spinn och bladlöss. Såna här omflyttningar stressar blommorna och det gör dem extra intressanta ur parasiternas synpunkt. Jag har motmedel att sätta in, så småkrypen ska inte tro att mina hibiskusar står utan försvar under tiden de anpassar sig till den nya situationens krav!

Clivian blommar varje år då den kommer ut i solen. Sen tar det minst 18 månader innan det är dags att ta hand om frukterna, pilla ut fröna och så dem. Frukterna på fotot är från förra årets blomning och ska kunna vara mogna för plantering innan jul kan man hoppas. Jag har tidigare sått tre frön och fått två plantor. Cilivia är en vacker men giftig växt.

Det återstår nu att snygga till ute på balkongen och bära bort kasserad blomjord. Sen är hösten inne och jag kan ägna mig åt att ta sköna höstpromenader med kameran. Idag får vi sol och i morgon och på torsdag får vi räkna med regn här. Då kan det passa bra att ta hand om balkongen.

Jag ska nu först bara se åt vilket håll min begynnande förkylning vill gå. Det är onödigt mycket takdropp just nu men var trots allt värre igår.

2 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

De är vackra, clivians frukter. Snygg bild!

BeBest sa...

Tack Du! :-)

Jag får göra så gott jag kan, förstår och orkar. Om det räcker vet jag inte men jag har i alla fall försökt.

Skicka en kommentar