Gryning

Gryning

söndag 26 oktober 2014

Misslyckat


Jag gick ut en stund på eftermiddan för att försöka få med mig användbara foton. Det blev 155 foton tagna. Inget dög.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det är väl så att ju mer man lärt sig desto mer kritisk blir man, men 155 kort, nog måste några vara bra. Du kan ju visa även om du inte är 100% nöjd, vi tycker säkert att de är fina ändå! / Monika

BeBest sa...

Tack Monika! :-)

Fotona var så kallad serietagning. Det blir nästan som en film. Jag fotograferade simmande fåglar, Det blev många foton på samma fågel men väldigt många av dem utan skärpa men med sneda horisonter. Några hade bättre skärpa men fortfarande snett och vint i övrigt. Sånt duger inte längre. Vyerna blev inte heller så lyckade. För 5 år sedan hade jag tyckt de var bra men idag tror jag mig kunna mera och har höjt kraven. Jag vill visa mina besökare den hedern att de är värda det bästa jag för tillfället har att erbjuda.
Kanske du kan titta på den här filmen om grävlingar istället. Det är ägaren av en fotogrupp jag är med i som tagit den.
https://www.youtube.com/watch?v=ZqGaPatZUAQ

Märit i Mariehem sa...

Trist, men du får försöka se saken från en annan synvinkel.
Tänk att kunna ta 155 foton utan att bli ruinerad - att i stället kunna unna sig lyxen att skippa vartenda ett. Det kunde man inte för 20 år sedan!
Det kommer säkert nya fina tillfällen för foton.

BeBest sa...

Så sant Märit!
För 20 år sedan ägde jag ingen användbar kamera och inte för 10 år sen heller. Fotografering är något jag börjat med efter det jag flyttat till Katrineholm.

Då jag gjorde lumpen skaffade jag en Instamatic-kamera och hade med på övningarna. Då blev det inte många foton tagna. Kameran hängde med några år till efteråt men kom i ungarnas händer en gång för mycket och var inte helt pålitlig efter den omgången. När så filmkassetterna inte längre kunde köpas var snart det sista kortet taget och den sagan slut.

Nu är en annan tid och andra möjligheter. Jag har blivit en bättre fotograf än då men är långt från att kallas skicklig. Jag tar många foton då jag är ute och hoppas att något ska kunna användas. Ibland tar jag foton som endast är avsedda a att ge mig en uppfattning om vad det är som simmar därute i sjön. De fotona är inget att spara och de flesta av dagens skörd var av den typen. Några var mera allvarligt menade men resultatet motsvarade inte mina förväntningar.

Skicka en kommentar