Gryning

Gryning

torsdag 2 oktober 2014

Morgonpromenad


Gårdagens fotopromenad gick över Backa gård och Hovmanstorp bort till Krämbol och hem.

Vid Backa gård såg jag en hind med kalvar och en råbock ingen av dem hann jag få på bild och några större djur långt borta i dimmorna på andra sidan åkern vid Hovmanstorp. Det kan ha varit kronhjortar men det gick inte att avgöra under de förhållanden som då rådde.

Så utan att ha fått något fyrfota på bild begav jag mig mot Krämbol och gnolande på Doug Seegers "Going down to the river", klev ned till vattnet för att få med mig kanalvyn från ytnivå så att säga.

Då det var gjort tänkte jag att jag ska nog göra samma sak vid Lillfåran också. På väg dit mötte jag en vänlig katt.
Så stod jag åter i vattenbrynet.

Dimmorna hade börjat stiga över vassarna vid Lillsjön.

Solen täcktes stundtals av dimmorna men då den kom åt satte den fart på färgerna.

Det finns ett ställe där man tänkt skapa en backe med ädellövträd. Det här är en del av den backen.

Jag fortsatte hemåt och passerade Luvsjöområdet.
Idag ser det ut att bli knappt med solskenet men att vi kan få en del regn istället. Det kanske också behövs. Det är lågt vattenstånd i vattendragen här.

6 kommentarer:

Märit i Mariehem sa...

Dina bilder skapar så mycket igenkänning i mig. Det är den här typen av natur jag är van vid och älskar.
Gillar verkligen dina motivval och tycker att du gör vackra bilder i alla sorts väder.
Bilden med stugan i sluttningen är så fantastiskt vacker! Kontrasten mellan de disiga partierna och de skarpare träden i förgrunden gör bilden så speciell.

Du undrade inne hos mig hur det går. Svaret är att det gått långt över förväntan, men problemen ligger kvar som snön framför plogen. Vi har haft litet för mycket att göra för att orka ta i problemen. Nu har vi börjat litet smått med några frågor till nämndens ordförande om hur beslutet är taget. Är det ett kommunbeslut, ett nämndbeslut eller kanske bara ett tjänstemannabeslut? Det är en månad sedan vi mejlade, men vi har inte fått svar än...hm!
Avloppsfrågan är väl utan frågetecken, men vi har inte kommit till skott och bestämt oss för entreprenör än.
Det vi fruktar mest är att lägga runt 130 tusen på en egen anläggning och om ett par år tvingas kommunen av EU-regler att dra kommunalt avlopp och att vi då måste ansluta oss för en lika stor summa igen. Tror inte att kommunen tar något ansvar för sådant!
Ha det så gott!
Märit

BeBest sa...

Tack Märit! :-)

Överstatliga beslut kan naturligtvis ställa till mycket elände för den som redan är pressad av nationella regler. Är det på gång att EU ska komma med dylika pålagor och i så fall hur allomfattande kommer de då att bli. Jag menar ska varje litet ställe anslutas till kommunala avlopp lär det krävas enorma investeringar och skapa fruktansvärda driftskostnader i varje kommun. Det blir många kilometer avlopp som det ska pumpas i.

baraenbildavmig sa...

Månaga vackra dimbilder igen, men lönnen lyser upp!

BeBest sa...

Tack Du! :-)

Ja lönnen har jag försökt på tidigare i år. Du frågade för någon vecka sedan om höstfärger och jag svarade att jag sett lite grann men inte fått några bra foton. Den här lilla lönnen var då med i de misslyckade försöken men nu stämde allt och detta foto hamnar i de speciellt utvaldas skara i fotoboken för min nya kamera.

baraenbildavmig sa...

Ja, det är ett väldigt vackert foto med den dimmiga bakgrunden och de klart lysande löven.

BeBest sa...

Tack Du! :-)

Skicka en kommentar