Gryning

Gryning

måndag 20 oktober 2014

Slånbärssaften är nu på flaska


Det har tagit tid att göra saften. Meningen är att vätskan i bären ska lakas ur under flera dagar. Jag har följt recepten men tycker inte att jag fått ut saften ut bären i tillräckligt hög grad. Nu får det räcka med urlakningar. Det blev bara en halvliter saft och jag hade förväntat mig betydligt mer.

4 kommentarer:

Boel sa...

Man kan koka om bären och göra en eftersaft. Det lärde jag mig när jag jobbade i Oskarshamn där alla kollegor kokade slånbärssaft. Men det är väl så dags nu...

BeBest sa...

Jag har inte kastat resterna än. hade nämligen tänkt hjälpa naturen att få lite buskar på nya ställen. Därtill finns det lite plats över i flaskan. Jag skulle alltså kunna göra ett efterkok. Ska tänka en stund på detta.

Anonym sa...

Jag tycker i alla fall att du är är jätteduktig som gör saft överhuvudtaget!! / Monika

BeBest sa...

Tack Monika! :-)

Egentligen är det inte så mycket svårare än att koka havregrynsgröt. Lite mer pyssel bara.

Skicka en kommentar