Gryning

Gryning

tisdag 18 november 2014

Oroande högt


Jag var på läkarkontroll idag. Alla värden var bra utom blodtrycket som stigit till de farligt höga nivåer jag hade på den tiden jag drogs med den svårartade och för hälsa och välstånd nedbrytande åkomman arbete.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Oj det låter inte alls bra. Hoppas att du har en aning om vad det beror på så att du kan ta tag idet, annars är det väl bara starkare medicin som gäller tänker jag. Hoppas, hoppas att du får ner trycket till normala nivåer snart! / Monika

BeBest sa...

Tack Monika! :-)

Jag har inga riktigt klara orsaker till att jag fått tillbaka hypertonin men det finns en del saker som jag känt mig hindrad, frustrerad och förmodligen då även stressad över. Vädret som inte ger bra fotomöjligheter hör dit. Att jag inte fått till fotoboken hör dit och en del annat smått som inte borde inverka men kanske bidrar på något vis ändå.

Jag är mycket mindre stresstålig nu än jag var innan jag jobbat ihop till utmattningsdepressionen. Jag har även mycket svårare att behålla koncentrationen än då.

De dagliga rutinerna flyter på bra men är det något nytt som ska utföras ökar det stressen och jag känner mig störd eller rent av hindrad av att det inte är som vanligt.

Anonym sa...

Jag förstår, detta känner jag igen. Vi som drabbats av ut mattningsdep. har låg stresströskel och blir stressad fort. Så det blir att vakta på stressboven för dig nu, jag hoppas att du lyckas få ner stressnivån. Jag håller tummarna för dig! / Monika

baraenbildavmig sa...

Det är inte roligt när blodtrycket far iväg. Det som är positivt för dig är att andra värden är bra. Jag är i samma läge som du, blodtrycket har skenat men jag har också en massa andra alarmerande värden. somliga alldeles för låga och andra på tok för höga. Jag har haft en stenos i njurartären en gång i tiden så jag är orolig. Men jag har ju varit utsatt för otrolig stress de två senaste månaderna så jag hoppas att blodtrycket stabiliseras. Det är som du skriver, man tål inte så mycket när man en gång har gått i däck. Vi får sköta om oss!

BeBest sa...

Det finns inget som jag säkert kan säga att detta stör mig eller eller skapar oro. Jag sitter nu med en massa pip i öronen och det är ett tecken på att trycket är högt. Jag vet bara inte varför det är så. Det stör mig för visste jag det skulle jag försöka åtgärda det. Nu famlar jag i blindo.

BeBest sa...

Jag ska kontrollera blodtrycket morgon middag och kväll! Värdena är trots medicinering högre än de var innan jag gick i väggen. Mycket högre! För ett drygt år sedan, i maj förra året, var de helt normala. igår kväll innan jag lade mig var värdena 202/102 och pulsen 49.

Anonym sa...

Har du egen blodtrycksmätare? Hur länge ska du kolla innan man gör en utredning? Mitt tryck gick ner något, men jag får en läkartid om nästa tryck inte är normalt. Jag tycker att ditt tryck med låg puls är något mer än stresstryck./ Jag

BeBest sa...

Utredning har på sätt och vis börjat. Eftersom trycket låg rätt högt och mycket högre än vad det borde vara, fick jag låna hem en blodtrycksmätare och ska kontrollera blodtrycket 3 gånger om dagen i 5 dagar. På måndag lämnar jag in listan och på tisdag får jag besked om vidare åtgärder. Jag antar att det kan bli frågan om byte av läkemedel eller ytterligare piller att äta. Idag tar jag min dos på morgonen men det är väl möjligt att jag även ska ha en näve medikamenter till natten också i fortsättningen.

Anonym sa...

Bra att du är under kontroll i alla fall och se till så att de inte släpper dig! Dina andra värden var ju bra och om man tänker på hur du motionerar, går långa sträckor i friska luften, så är det ju väldigt bra. Men mot högt tryck hjälper nog bara mer medicin. Hoppas att du får bra hjälp nu så att du kryar på dig, att det höga trycket går ner. / Monika

BeBest sa...

Tack Monika! :-)

Jag har kollat trycket enligt ordination och särskilt i början var det fruktansvärt högt men nu har det sjunkit något. Samtidigt har jag lyckats hitta en lösning på ett problem som på sätt och vis blockerat mig och som jag grunnat mycket på under flera veckor. Nu känns allt mindre stressigt, för jag vet hur jag ska göra för att det ska bli bra. Det kan förhoppningsvis också bidra. Vi får se hur det går.

Anonym sa...

Håller tummarna för dig! / Monika

BeBest sa...

Tack Monika! :-)

Det är lugnt. Jag får veta i morgon hur fortsättningen ska bli. Mer medicin och eventuellt byte är vad jag tror. Det löser sig. Jag är inte särskilt orolig nu.

Skicka en kommentar