Gryning

Gryning

onsdag 26 november 2014

Solig tisdag


Morgonen bjöd på nattfrost, klar himmel och flödande solljus. Solen stannade så länge den orkade vara uppe. Jag väntade på besked från min läkare om vad han avsåg att göra åt mitt höga blodtryck. Dessvärre var han sjuk och jag får vänta på det ytterligare någon dag.

När det nu tillfälligtvis blivit solsken var det klart att möjligheterna det medförde måste tas tillvara. Med kameran i värmen under jacka gav jag mig ut för att fånga dagen. Promenaden gick först mot Krämbol. Där fick vi se en liten flock steglitsar plocka frön ur tistlarna intill vägen.

Lillsjön låg spegelblank men på grund av den lågt stående solen och reflexer i vattnet blev det omöjligt att få bra foton av hur strandvegetationen speglade sig i vattnet. Det hade jag gärna velat ha på bild! Nu fick jag nöja mig med ett foto från kanalen istället.

Solen började tina upp nattfrosten och det steg ångor som sakta drev för svag vind över åkrarna vid Hultstugan, Hovmanstorp och Backa gård. Åter ställde solen till det så de genomlysta och guldfärgade slöjorna gick inte att fånga. I skuggiga avsnitt såg man dem knappt. Där kunde de mörka bakgrunderna användas till annat. Ljust gräs avtecknar sig bra mot en avlägsen mörk granskog även om ångorna som faktiskt drev framför skogen inte syntes så mycket av.

VId Backa gård fick en av skogsslänterna i hästhagen hamna mitt i ljuset för en stund.

En av hästarna i hagen var ute på en ridtur. Det är ett ardennersto som visade att hon minsann inte var så bortkommen då det gällde dressyr. Hon svarade omedelbart på ryttarinnans hjälper och gick lätt fram i skritt, trav och galopperade upp mot krönet så det dundrade i backen! Sen fick hon visa hur man utför skänkelvikningar åt höger och vänster en stund. Detta sto tillhör inte gården utan är inhyst på bete berättade ryttarinnans kille. Själv vet jag att det är en social häst som gärna kommer fram till stängslet för att hälsa då man går förbi.

Backasjön låg också spegelblank och änderna fick stå för vågorna.

Strax innan jag var hemma hittade jag en härdig blomma. Alldeles intill vägen stod en renfana i full blom.

Idag var dimmorna tillbaka igen men mer om det kan jag kanske berätta om en annan dag.

4 kommentarer:

imsys sa...

Behöver jag nämna att dina bilder är så sanslöst vackra? Ardennerhästar gillar jag skarpt. Det är riktiga hästar, det! Avis på din sol - här låg dimman tjock precis hela dagen och ska visst så göra i morgon igen.

BeBest sa...

Tack Imsy! :-)

Idag har det varit rena gråsoppan ute men igår, då var det sol! Dagens foton kommer nog i morgon.

baraenbildavmig sa...

Renfanan ser ut att må prima och är inte alls klädd i sin lite mörkare, torrare höstdräkt. Fina bilder som vanligt och jag väljer de med silver- och guldskimmer som favoriter. Det var länge sen jag tog en sådan själv. Den soliga dagen låg jag till sängs illamående efter att ha titta en stund på en skakig video. Din gyllene bild är något extra, tycker jag. Avis.

BeBest sa...

Tack Du! :-)

Hoppas du mår bättre idag!

Skicka en kommentar