Gryning

Gryning

onsdag 3 december 2014

Bekymmer, bekymmer, beslut, beslut ...


Det finns små bekymmer, det finns stora bekymmer och det finns datorer!

Jag har väl vid något enstaka tillfälle så där hastigt i förbigående råkat nämna något ytterst litet om att jag vunnit en möjlighet att göra en fotobok. Jag har ägnat en del tid åt att sammanställa bild- och textmaterialet till detta verk och jag har helt klart för mig vad jag vill använda fotoboken till.

Jag tycker mig kunna anse mig vara klar med detta nu. Där börjar nästa problem! Min gamla Imac har inte de resurser som krävs av dagens datorer och som det moderna program, vilket boktryckarna använder för att skapa boken, kräver. 

Nu sitter jag vackert i sjön! Ska jag ge upp bokprojektet eller ställa min gamla trotjänare åt sidan och skaffa en modern och kraftfull skapelse? Min gamla är sliten och och visar ibland tecken på allmän trötthet men den fungerar och gör det antagligen bättre än jag. 

En ny Imac är dock inte precis gratis. Därtill kommer att en del av de program, jag för närvarande använder ,inte fungerar på moderna datorer. Dessa behöver då uppgraderas eller ersättas. Det görs heller inte till skänks. Det slutar nog ändå med att jag tar kostnaden och skaffar min trotjänare en ersättare redan nu även om det sker tidigare än jag tänkt.

11 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Det låter som om du har resonerat dig fram till en lösning. Du lär vilja göra fler fotoböcker när du nu har fått smak på det. Det är alltid stökigt och bökigt och kostsamt med byten, men när det är fixat är man oftast ganska nöjd.

BeBest sa...

Jo en ny är beställd och levereras hem nästa vecka.

Den här boken vet jag vad jag ska göra med. Det kan som du säger bli fler böcker längre fram då jag lärt mig mera och sett vilka onödiga misstag jag gjort,. Sånt ser man inte i förväg alla gånger.

NatureFootstep sa...

du kan ju kopiera ditt material och komma upp till mig. Kanske kan vi fixa det härifrån?

NatureFootstep sa...

lite slö med att läsa kommentarer. Såg just att du beställt en ny. :)

BeBest sa...

Tack NatureFootstep! :-)

Jag har beställt en ny Imac och den har skickats. Enligt de besked jag får då jag spårar försändelsen skulle datorn levereras till kund idag men det ser inte så ut. Apples besked var att den skulle komma senast 9/12 men de brukar vara pessimistiska då det gäller leveranstider. Troligen får jag datorn på måndag och förhoppningsvis inte medan jag är i tvättstugan.

NatureFootstep sa...

ok, du får väl sätta en lapp på dörren då. :)

Nu har jag lagt ut den där fina katten. :)
http://nfbild2.blogspot.se/2014/12/the-orange-cat.html

BeBest sa...

Lapp på luckan törs man inte sätta för då ör nog dörren vidöppen då man kommer tillbaka!

Anonym sa...

Klart att du ska unna dig en NY dator!! / Monika

BeBest sa...

Jodå, nu har jag den och håller på att bekanta mig med nymodigheterna. De flesta upplever jag som onödiga eller störande så dem tar bort allt eftersom jag upptäcker dem. När jag fått till alla ändringar och inställningar så att datorn gör det jag vill och inte vad Apple tror att jag vill blir det nog riktigt bra.

Anonym sa...

TOPPEN!! / Monika

BeBest sa...

Jag håller på att vänja mig men dessvärre är det svårt att var effektiv på en dator som ska hålla på med en massa tingeltangel hela tiden. Ju mindre datorn har av sånt jag inte vill ha ju mer tycker jag om den. Det påstås att Apple håller på att göra operativt mer likt iOS och det är synd. Det gör att det mesta man tidigare gjort inte lände funkar. Jag kan exempelvis inte längre hitta hur jag ska skriva ett snabel-a i en mailadress. Det går heller inte att använda musen för att markera sånt man vill ta bort. Den markerar fel eller hoppar därifrån direkt. Vansinne!

Skicka en kommentar