Gryning

Gryning

söndag 7 december 2014

En stund i friska luften


Idag hade vädergissarna på Klart.se slarvat, då de spådde vädret i kaffesumpen och följaktligen sett helt galet. Det är förövrigt inte ovanligt att de gissar fel på helgerna. Enligt deras diagram hade vi ett normalt regn här i Katrineholm och skulle ha det så hela dagen. Jag såg inget som helst regn alls men kunde ana att solen fanns där bakom molnen. Det fanns många ljusare partier.

Med hopp om att solen kanske skulle komma fram gav jag mig ut med kameran. Jag valde att gå mot Krämbol och passerade då Luvsjön.

På ängen intill sjön har det åter börjat växa lite gräs efter att marken bearbetas i somras. Nu gick det rådjur där.

Jag kom in i skogen och välkomnades av en nötväcka.

Så gick jag förbi Krämbol och började inse att den kombination av skor och fiberpälssockor jag testade inte var lyckad. Promenaden kortades av för att om möjligt slippa få skavsår på vänsterfotens yttersta tår. Det fanns tydligen en söm på sockan vilken tryckte mot tårna på ett olyckligt sätt.

10 kommentarer:

imsys sa...

Aj, aj - skavande sömmar är ett otyg! Fina bilder han du i alla fall få! Här sken solen på morgonen. Det blev en tripp till Nynäshamn. Men väl där blev det regnstänk och bedrövligt gråmurriga foton. Trött på det mulna nu!

BeBest sa...

Tack Imsy!

Jag är också mycket trött på det mulna och dessvärre känns det mesta mulet.

baraenbildavmig sa...

Trist med skoskav, då tappar man lusten. På torpet går jag alltid i stövlar i skogen och har lärt mig att sätta på skoskavsplåster på framsidan av skenbenen i förebyggande syfte. Vad den är vacker, nötväckan!

BeBest sa...

Jag har andra strumpor som jag kan ha i de här kängorna och andra kängor som jag jag kan ha fiberpälssockarna i så någon fara på taket är det inte men jag ville pröva för att se ifall även dessa nyare kängor passade till fiberpälsen. Det kan vara gott att veta i förväg så man inte gör något dumt en gång då det inte går att ändra planerna.

Jag tror att det är det bästa fotot jag fått av nötväckan hitintills1 :)

Anonym sa...

Blå himmel och en blå, jättesöt liten fågel, så fiiiint tycker jag! / Monika

BeBest sa...

Tack Monika!

Vädret var inte det bästa men molnen var inte helt kompakta. Idag har vi haft solsken rätt många timmar men jag vågade inte gå ut. Jag väntade på att min nya dator skulle levereras och visste inte när. Det är på den jag skriver nu.

Anonym sa...

Åh så din nya dator är redan hos dig, installerad och klar, va härligt! Grattis till den får jag väl säga då jag vet vilken skillnad det blir. / Monika

BeBest sa...

Ja skillnaden mot den gamla är enorm! Bara det att den är helt tyst och har en bättre bildskärm är ett enormt lyft för trivseln och ändå är det ingen värstingmodell jag skaffat utan en dator av normal nutidsstandard. Hade jag varit en yrkesfotograf hade det blivit till att dubblera inköpspriset och då fått marknadens bästa bildskärm men jag är endast en halvdan amatör med begränsade behov och möjligheter så jag får rätta mig efter detta.

NatureFootstep sa...

ja, rådjuren tycks trivas i området :)

BeBest sa...

Rådjuren kan inte ha det bättre. Varierad kost av god kvalitet dygnet, knappt några verkliga faror och inte mycket annat som stör dem heller sen de vant sig vid att ha motionerande människor och kopplande hundar knatande runt längs vägarna. Jag tror inte de klagar. Möjligen gör villaägarna det. :-)

Skicka en kommentar