Gryning

Gryning

onsdag 11 februari 2015

Nu får det räcka


Något har hänt med bloggen men jag orkar inte bry mig i detta. Nu får det räcka med bloggandet här.

6 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Du har inte tagit rört i fotona för att märka dem? Det vore väl synd att bara lägga av, inte minst synd om oss som har vant oss vid dina fina bilder och upplysande naturtexter. Men det är klart orkar du inte så gör du inte det. Hoppas att du snart kan må bättre igen och får lusten till fotona igen, i någon form.

BeBest sa...

Jag har antagligen sabbat något som gjort att bilden som skulle ha funnits här ovan försvann. Jag hittar inget sätt att ersätta den heller. Jag begriper mig inte på instruktionerna eller rättare sagt jag hittar inga begripliga.

Mentalt mår jag i stort sett lika illa som under tiden strax innan jag gick i väggen och minsta stress låser hjärnan omedelbart. Sen tar det timmar att komma igång igen.

Nej det får räcka nu. Jag stänger inte ned bloggen för jag har inte hittat något ställe att göra det på heller men jag har god lust att lägga av och så länge som jag känner så, lär det inte bli mycket skrivet här heller.

Jag har inte den minsta lust att gå ut med kameran. Det känns som jag har tagit bilder flera gånger om på allting redan och jag behöver inga fler kopior.

Mycket av tiden har jag använt till att göra olika bildspel av de bästa fotona. Det finns en låt som jag gillar och vill ha som musik till fotona. Jag har den på CD och i datorn. Men använder jag den på ett bildspel som lägger upp det på Youtube är det väl risk att jag överträder gränsen för vad jag har rätt till.

Låten heter Venjan och det är Kalle Moraeus och hans grupp Hej Kalle som spelar. Skivan heter Bitå. Jag har skrivit till skivbolaget för att få veta om jag kan göra så men de bryr sig inte. Får jag inte klartecken, är jag låst där också.

Anonym sa...

Konstigt att du inte får in fotona utan att det istället kommer ett minustecken. Klart att det är trist men ska du s l u t a blogga? / Monika

BeBest sa...

Nya foton får jag nog in men alla äldre foton som fanns på Picasa har jag sabbat möjligheten för de gamla blogginläggen att komma åt. Jag kan få tillbaka bilderna in i inläggen igen tror jag ifall jag sätter igång och redigerar om alla inlägg som sabbats men jag vet inte om jag orkar det just nu.
Jag tycker inte att jag har så mycket att komma med längre. Fotona har i mångt och mycket varit ett sätt att dölja det men orkar jag inte gå ut med kameran är det tomt på såväl bilder som ord också.

Anonym sa...

Ta en paus, det kan hjälpa. Det är inte ovanligt att folk lessnar efter att ha bloggat länge och då kan en vila vara nödvändig. Du har ju det skrivna ordets gåva - du behärskar även engelskan utmärkt såg jag - så nog har du material för att skriva, det är jag säker på, men lusten måste också finnas förstås. Det ska inte vara en pina att blogga! / Monika

BeBest sa...

Jag har skurit ner väldigt mycket av kontakten med omvärlden för närvarande.
Istället ägnar mig mest åt att sortera gamla foton för att i bästa fall få till ett antal bildspel av dem. Det tar sin tid och det går åt en del energi att plocka ut de bästa och i många fall även redigera om dem från grunden.
Nu börjar jag se ett slut på det första bildspelet som handlar om bilder tagna med den första digitala kameran. Eftersom jag inte använder den numera så vet jag att det inte kommer att bli fler foton att lägga till där.
När det kommer till fotona tagna med den nya kameran är det mera öppet hur bildspelen ska utformas men det ger sig nog det också med tiden.
Beträffande bloggen har jag redan tidigare plockat bort det mesta av inläggen före 2013. Troligen kommer jag att sortera lite i återstoden också men det kan vänta så länge.

Skicka en kommentar