Gryning

Gryning

tisdag 24 februari 2015

Resultatet börjar krypa fram


Fototävlingen fyra årstider är genomförd, juryn har utsett sina vinnare och dessa håller på att underrättas. Jag hör inte till dem den här gången. 

En av vinnarna har lagt ut en länk till sidan där de främsta fotona presenteras. Om man på den sidan klickar på Galleri hittar man alla 421 bidragen. Min vinnare var ett foto med tranor i dimma men de blev helt utan pris. Däremot vann samme fotograf ett femte pris för en humoristisk älgbild.


Det kommer väl fler tillfällen får jag hoppas.

6 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Jaha. Vinnarbilden är helt klart värd ett pris. Om det ska vara första pris kan man diskutera. Höstvägbilden är en sån som vinner tävlingar. Prästkragarna??? Samis älg är väldigt trevlig, han är skicklig. Snökristallen mycket vacker. Två båtbilder, fina var och en, men två? Midsommarbilden kanske nytänkande men obehaglig. Vitsippsbacken - jag har sett bättre. Barn som poserar: fina färger, söta flickor, men… ja, det är sommarkänsla i den. Vinterfotot, ja, kylan känns. Dimbilden - gillar din sjörök mycket mer. Stugan, ok men där har du själv en underbar bild med äppelträd, dimma och en stuga, tyvärr inte inskickad. Fågelungarna: fin, men är den inte lite utfrätt? Sommarstuga vid vatten - färgerna? Lite Instagramfilter över den. Isbilden, bra! Äppelblomsbabyn ljuvlig, rolig idé - men fokus? Svan med unge. fin, men har vi sett den förr? Blåbär, ovanliga färger, men… inte helt i mål. Häst under blommande träd, vackert, men också nåt som inte känns helt rätt. Är jag för kritisk, månntro? Din hjort skulle ha varit med. Och självklart tranorna.

BeBest sa...

Juryn lämnar ingen motivering till sitt val av vinnare och kan inte överklagas. Det är bara att ta det som det blir om man anmäler sig. Vad man själv tycker om deltagarnas bidrag eller hur de slutligen placerats i tävlingen blir då i det sammanhanget ointressant. Litar man inte på juryn anmäler man sig inte. Jag tror att gullighetsfaktorn och igenkänningsfaktorn vägt tungt den här gången.

Redaktören från tidningen Foto, vilken deltog i juryn, kanske inte är med i nästa tävling om det blir någon. Tidningen har har under en längre tid dragits med dålig lönsamhet och har nu köpts upp av Bonniers samt utkommit med sitt sista nummer. Prenumeranter kommer att få en helt nystartad tidning istället. Om någon ur Fotos redaktion kommer att ingå i den nya tidningens ledning vet jag inte.

baraenbildavmig sa...

Självklart kan man inte överklaga juryns beslut. Det menar jag inte. Jag formulerade bara en åsikt om de bilder som valdes ut. Det är alltid en gissning vad en jury går efter och här hade jag några frågetecken.

BeBest sa...

Jag kanske också har en del tyckanden och tänkanden i den här frågan men eftersom jag på sätt och vis är en part i målet vill jag inte yppa dem, utöver att jag, som många gånger tidigare nämnt, hade tranorna som min personliga vinnare.

Anonym sa...

Alla bilder var fina och visst var det lite speciellt med vinnarbilden från en snögrotta i Åre. Men p´åt igen nästa år BeBest! / Monika

BeBest sa...

Tack Monika! :-)

Om det blir fler tävlingar och jag har foton som passar ställer jag upp men som det är idag inser jag att jag nog måste höja mina fotoambitioner något snäpp till om jag ska ha en chans. Orkar jag det?

Skicka en kommentar