Gryning

Gryning

torsdag 2 april 2015

En glad överraskning


Jag var till distriktssköterskan igår för att kontrollera blodtrycket, Det visade sig vara lägre än vad jag haft sedan tonåren, 110/70. Biverkningarna jag hade i början av den nya medicineringen har också klingat av, så jag fortsätter nog så här ett tag till.

Östra delarna av landet hade inget skojigt väder men här var det mest solsken och ibland en aning dis på himlen. Efter besöket på vårdcentralen gick jag en sväng med kameran. Det var svårt att hitta oprövade fotovinklar till gamla vyer och ännu svårare att hitta nya motiv. Det hade regnat under natten och jag försökte mig på frusna vattendroppar, tinade droppar och videkissar med is på samt videkissar med vattendroppar på. Inget blev bra.

Jag prövade att fotografera sjöfågel till lands, på vatten och i luften men det ville sig inte heller. Vad jag än försökte mig på så blev inte resultatet av den klass jag ville ha. Så jag får be om ursäkt för att jag inte har bättre att komma med än så här. Jag behöver helt enkelt öva upp färdigheterna igen efter vinteruppehållet i fotovandringarna.
Gullris vid Duveholmssjön

Duveholm sett från Backa hage

Duveholm
På hemvägen hittade jag en blyg rödhake.
Jag såg också ett vitt staket.
Idag har jag inget särskilt på programmet men förhoppningsvis orkar jag pallra mig ut en stund.

7 kommentarer:

imsys sa...

Härligt när hälsan vänder åter! Fotomotiven vänder med all säkerhet åter igen, snart vimlar det av liv i naturen! Som vanligt visar du upp fina bilder! Gillar staketbilden lite extra!

Märit i Mariehem sa...

Tycker inte du verkar så ringrostig - fina bilder!
Glad Påsk! :-)

BeBest sa...

Tack imsys och Märit! :-)

Jag hade 180 foton med mig hem. Ca 1/3 av dem var tänkta som kandidater. De övriga mera för att se vad det var på bilden eller för att ersättas av bättre bilder vilka tog på kortare avstånd.

Alla foton med lysande droppar på träden kasserades därför att jag inte tänkt mig för ordentligt innan jag tog fotona, utan betedde mig ringrostigt och nybörjaraktigt genom att endast höja kameran och försöka få med allt på en enda bild. Det blev ett virrvarr av kvistat tagna på för långt håll. Det var väldigt många såna foton och om tillfället återkommer vet ingen. Jag grämer mig.

baraenbildavmig sa...

Så blir det ibland, men man har i alla fall fått sig en vistelse i naturen. De bilder du visar är som vanligt högklassiga. Särskilt vackert är gullriset, tycker jag. Skuggspelet i staketet blev läckert!

Att ditt blodtryck var så bra var mer än roligt, nu kan du känna dig nöjd med att du stod ut med de läskiga biverkningarna.

BeBest sa...

Tack Du! :-)

Jag blev mer än överraskad beträffande mätningens resultat och kanske var det därför koncentrationen inte var på topp då jag följde en promenadväg där träden var översållade med droppar med silverblankt ljus.
Skuggspelet i staketet närmast tiggde om att få komma på bild och jag tyckte att det kunde väl gå för sig!

Anonym sa...

Det var ju jättebra att trycket gått ner så mycket, en finfin utveckling. / Monika

BeBest sa...

Ja Monika, jag var glad som en spelorre då jag lämnade vårdcentralen. DEt har varit en tuff period för kroppen att anpassa sig men för närvarande mår jag bra.

Skicka en kommentar