Gryning

Gryning

tisdag 21 april 2015

En kväll i den begynnande våren


Våren börjar ta fart här i mina trakter. De mest försigkomna småbjörkarna har redan fått fram bladen.
Vitsipporna står tätt och är i sin bästa blomning nu.
Jag gick mot Krämbol men stannade till inför den här synen.
Jag kunde inte låta bli att få med mig ett foto från kanalen.
Den röda bron och byggnaden bakom den fick en aning ljus från den lågt stående solen.
Promenaden fortsatt bort till Östra Vingåker. Viltvattnet låg i skugga då jag kom fram. Det gjorde det svårt att få till bra foton av sothönorna. Skuggorna bredde ut sig även över åkrarna.
Himlen fick en del färg under tiden kvällen tog över.
Kvällen övergick i natt.
En vårkväll med nymåne i april var till ända.

6 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Det blir vattenbilderna jag fastnar för i din bildbukett och då förstås speciellt den fantastiska speglingen. Färgerna och skimret är underbara i bilden. Men solnedgångsbilden med sin grafiska renhet faller mig i smaken också.

Anonym sa...

Tycker om bilden med den lilla månskärvan! Vitsipporna är äntligen överallt nu och jag blir så himla glad, ja nästan lycklig över att se de små vita efterlängtade. / Monika

BeBest sa...

Tack Du! :-)
I bägge fotona du nämner handlar det om ljuset. Rätt mängd och från rätt håll. Speglingen har jag prövat många gången men inte fått till det därför att hela stranden legat i skugga. Nu fanns ett lågt inkommande, gultonat sidoljus och plötsligt gick det.
Samma med solnedgången. Det var inte första försöket där heller men den här gången var himlen klar och endast en aning moln lågt över skogen. Då kom träden till sin rätt och kunde ge den grafiska effekt jag ville åt.

BeBest sa...

Tack Monika! :-)
Månen blev liksom pricken över i där! Länge såg det ut som jag inte skulle kunna ta det fotot. Det låg en avgastrimma snett över himlen mellan månen och björkarna men den drev undan och då kunde jag passa på med kameran.

baraenbildavmig sa...

Ja, visst är det ljuset det handlar om. Även fotot från kanalen och den röda bron är mycket lyckade.

BeBest sa...

Tack Du! :-)

Kanalen och bron brukar du gilla och de är på sätt och vis foton som ger sig själva. Står man där är det svårt att låta bli att försöka få de fotona. Det brukar nästan alltid finnas ett användbart ljus där. Då är bara att höja kameran, sikta och se till att det inte blir snett och vint och trycka av!

Skicka en kommentar