Gryning

Gryning

onsdag 15 april 2015

Innan solen vaknat


Åter var jag på väg mot Östra Vingåker och viltvattnen där. Jag var aningen sent ute och trodde att det kunde innebära att det mesta fyrfota viltet dragit sig undan från de öppna fälten. Vid samma hygge som jag såg vildsvinen igår på såg jag dock en av kronhjortarna från igår.
Solen var på väg att ta sig över horisonten.
Enstaka dovhjortar hade dröjt sig kvar på åkrarna och även en räv, möjligen samma som jag såg igår, var ute. Det var för långt avstånd för att ge sig på att fotografera dessa djur. Däremot stod ett rådjur mittemot vägen upp till Botorp. Rågeten håller på att byta till sommarpäls och det kliar tydligen på halsen.
Längre bort fanns även ett par grupper med dovhjortar. Det här är den till antalet mindre gruppen.
I år tycks det vara mera stillsamt vid viltvattnet än förra året. Sothönorna är inte lika bråkiga och jag tror att sångsvanarna kommer att häcka där eller vid Viren.
Bland svarthakedoppingarna finns det åtminstone ett par.
Förra året såg jag sädesärlor redan i mars och det har visats foton på såna  i en månad nu men först idag fick jag tillfälle att fotografera en sädesärla.
Det är lite av samma sak med bofinkarna. Jag har hört dem men inte kommit åt att få en bild men idag lyckades det.
För övrigt börjar hibiskusarna komma med knoppar och blommor och de yvigaste har klippts ner en aning för att ge utrymme för nya grenar och kvistar. Det är på dem blommorna sen ska komma om allt går väl.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Älskar dina djurbilder, inget kan bli bättre tycker jag som är en stor djurälskare. / Monika

BeBest sa...

Tack Monika! :-)

Nog är det många som kan bättre. Jag är med i en grupp på Facebook, som heter Vildmarksfoto och småkryp. Där visas det stundom upp foton som jag bara kan drömma om.
Sök på ”Percy & Therese Björkman wilderness photographers” på Youtube. Du kommer att häpna stundtals!

baraenbildavmig sa...

Oj, vilken svanspegling, suveränt! Bilden på sädesärlan gillar jag också mycket, den avtecknar sig så skarpt mot den rödaktiga bakgrunden. Och bofinken… du lyckades med mycket på din tidiga fototur.

BeBest sa...

Tack Du! :-)

Svanarna kom fram för att visa upp sig och markera sin gräns, hit men inte längre!
Det har förvånat mig att jag inte sett några sädesärlor där för flera veckor sedan. De brukar finnas där tidigt på våren. Samma med bofinkarna. Jag har inte haft någon i närheten att försöka fånga på bild. De flesta har gömt sig illa kvickt så fort jag fått syn på dem.

Skicka en kommentar