Gryning

Gryning

fredag 24 april 2015

Sjöholm tur och retur


Väderprognoserna för de kommande dagarna och in i nästa vecka ser inte så lovande ut för den vill stiga upp innan gryningen och fånga soluppgången på foto. Ville jag göra ett sånt försök i april var det idag skulle ske. Följaktligen klev jag ut i mörkret och traskade bort till Sjöholm för att pröva min lycka.

Väl på plats kunde jag konstatera att österut låg en molnbank och täckte himlen. Själva gryningen och ljusspelet innan solen blev synlig skulle alltså fastna bakom den. Det vara bara att acceptera faktum och inse att visserligen var himlen ovanför mig klar och molnfri men så var inte fallet österut där det roliga skulle ske. 

Två foton av alla dem jag tog under halvtimmen jag väntade på solen fick godkänt. Det första togs minuten innan solen officiellt skulle nå över horisonten och det andra då solen varit uppe en god stund fast fortfarande osynlig bakom molnen men trots sin skymda position lyckats ljusa upp himlen.

Jag fick en bra promenad i alla fall.

2 kommentarer:

Anonym sa...

En guldsjö med en massa svanar, vilken saga du upplevde i arla morgonstund! / Monika

BeBest sa...

Tack Monika! :-)

Står man uppe vid landsvägen vid Sjöholm och spanar ut över Näsnaren i gryningen är det sagolikt vackert. Fler borde få uppleva det!

Skicka en kommentar