Gryning

Gryning

fredag 15 maj 2015

En fredagsmorgon i mitten av maj


Denna morgon hade jag tänkt möta gryningen på Djulö gärde. Det var ett tag sedan jag befann mig där, så nu tyckte jag det var dags att gå dit.

Så märkvärdig gryning blev det inte men promenaden var oftast skön och en del foton blev jag också nöjd med. Den här råbocken håller på att göra sig av med vinterpälsen.
Emellanåt kom det en del vindbyar och de var riktigt kylslagna, ja så pass att det då inte kändes särskilt trivsamt att gå där på Laxmans väg. Dock, precis som här vid Duveholmssjön, sjöng näktergalen vid Djulösjöns strand.
Jag vände och bestämde mig för att försöka hitta något fotovänligt på återvägen. Till att börja satsade jag på gamla välkända kort. De här träden vid Svartbäcken är gamla bekantingar vid det här laget.

Katrineholmarna brukar kalla den del av Duveholmssjön som jag kallar Carl Ugglas park för Svartbäcksområdet och menar att parken är en del i detta område. Nåväl det var i alla händelser där jag såg detta omaka par. Det är en kanadagås och en bastard möjligen mellan kanadagås och vitkindad gås.
Foton av den här bron hör också till de bilder jag ofta visar men idag bytte jag sida.
Borta vid Djulö såg jag en liten men aningen skygg fågel som jag inte kände igen. Fotona blev inget att visa men de var tillräckligt tydliga för att jag ska tordas påstå att jag såg en törnsångare, sedan jag jämfört mina foton med andras. 

Det fanns fler sångare längs vägen och den här var inte så lättskrämd även om den inte satt stilla så länge. Det tog tid innan jag fick ett dugligt foto. Väl hemma gick jag noga igenom mina fågelböcker och sökte på internet och efter hand stod det klart att detta är en grönsångare.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Åh va fint! Råbocken och lilla fågeln var underbara foton men jag tycker också om bron. / Monika

BeBest sa...

Tack Monika! :-)

Råbocken stod utanför fårhagen vid en 4H-gård och fågeln uppehöll sig intill den stig i skogen som jag ofta använder då jag går till affären.

Lillemor sa...

Som alltid en härlig berättelse, och mycket fina foton

BeBest sa...

Tack Lillemor! :-)

Skicka en kommentar