Gryning

Gryning

måndag 11 maj 2015

Så var det måndag igen


Idag tänkte jag leta fram en del foton som blivit över, då jag berättat om alla eskapader kameran och jag varit ute på. Det är ett antal bilder från förra söndagen då NatureFootstep tog mig med på en intressant fototurné i Katrineholms omgivningar.

Vädret var ganska molnigt och de stunder det blev aningen ljusare var korta. Vårt första stopp blev vid ett naturreservat kallat Skirtorp. Det är en tallbevuxen sandig ås med dödisgropar. En av dessa är en liten sjö, Skiren. Några av groparna har fått namn och dessa anspelar på sagorna om jättekvinnan Glysa som skulle bott där. Där finns Glysas källare, tvättfat och tvålkopp. Fotot är från kanten till Glysas källare.

Efter besöket i skogen och de märken istiden lämnat efter sig, for vi till stenåldern i Vrå och vidare till den sköna miljön vid Åkforsåns utlopp. Där hittade jag en bok med vackra blad, ett halvt nedbrutet asplöv och en rostig vägbom. Förfallet har också sin skönhet sägs det.


Vi for till Tors stenar och efter all denna forntida vidskepelse blev det dags för en mera nutida variant av samma slag, då vi besökte Björkviks kyrkoruin. Det var rätt fint i Björkvik också.
Då vi kommit tillbaka försökte jag få ett foto av blodlönnens blommor. Jag har inte kunna bestämma mig om huruvida jag gillar det diffusa resultatet eller inte.
Idag är det som sagt måndag och då stundar dagens trivialiteter i tvättstugan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar