Gryning

Gryning

fredag 24 juli 2015

De sista dagarna


Tiden på Lindvallen började gå mot sitt slut. Lördagen var blåsig och det blev tvunget att hitta fotomotiv i vindskyddade lägen. Precis utanför lägenheten fanns en ängsskallra. Jag satt ofta och tittade på den om dagarna men hade inte kommit mig för att ta stegen runt huset för att dokumentera den. Nu var det dags!

Min yngsta dotter menar att de flesta av mina bästa foton har vatten i någon form någonstans i bilden. Här strömmade vattnet ned för berget i många små bäckar. En av dem kom att hamna på bild denna morgon.
Lindvallens flaggor blev ordentligt vädrade i vinden.

Under lördagen pågick en tävling och uppvisning av veteranbilar, Sälen Grand Prix. Många fordon som modernare slag som Ferrari, Maserati, Porsche och Aston-Martin ville vara med och sola sig i glansen från de mer intressanta bilarna. Fotot nedan visar 4 veteranbilsmodeller varav en i dubbel upplaga och en vit Porsche längst bort. Klarar du av att identifiera veteranerna, var du antagligen på plats! Den närmsta klarar alla, den blå och svarta om du har lite bilintresse men den vita med som siffran 4 syns på klarar endast en expert eller någon som råkat se den förr! Jag kommer att berätta mer om bilarna en annan dag och svaret på utmaningen kommer sist i detta inlägg.


Då jag var på hemväg hittade jag en växt jag inte kände igen. Det visar sig vara björkpyrola.

Jag fann även en växt som huvudsakligen finns i fjälltrakterna, norsknoppan. Den står gömd bland klövern.

En växt som inte påverkades nämnvärt av vinden var kryplummern.
Så blev det avresedag. Jag var tidigt uppe och hade allt packat och redo. Det gav mig tid att gå ut e stund på morgonen för att se hur det gått med snöfläcken under veckan vi vistats på Lindvallen. Den hade minskat betydligt.
Jag passade även på att få med mig ytterligare tre växter: Daggkåpa, grustrav och kråkvicker.


Så var det dags att ta farväl av Vintergatan.
Hemresan gick bra.

Veteranbilarna är, MG, Bugatti, Bugatti, och så den svåra Miller 1930 Boyle Valve Special!

2 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Vattenbilden blir min favorit bland alla blombilder. Björkpyrolan har tappat en bokstav! Norsknoppan har jag inte hört talas om tidigare. Lummern är en vacker växt.

BeBest sa...

Tack Du! :-)

Jag har rättat skrivfelet. Vattenbilden blev nog även min favorit. Kanske det bästa fotot jag tog där uppe.

Skicka en kommentar