Gryning

Gryning

lördag 26 september 2015

En fredagseftermiddag 1


Det skulle bli en kort promenad bara, så var det tänkt. Det blev så också men det blev väldigt många foton tagna iallafall. Sånt vet man inte i förväg, därför är det klokt att börja söka efter något motiv att börja med. Har man väl kommit igång och fått ett foto eller två, kommer man inte hem tomhänt. Så tänkte jag och tog bilder av stigen jag gick på.

Här fanns det gullris i somras. Nu har de blommat ut och fröställningarna vittnar om att sommaren varit lyckade för deras del.

Olvonens blad har börjat rodna.
Stigen mynnar vid Luvsjön. Där på ängen fanns det fjällig bläcksvamp. 

Stigen passerar ett dike. Det finns faktiskt tre broar över detta dike och detta på endast en kort sträcka. Detta är den nyaste bron. Den kom till efter att ett cyklande barn hamnat i diket efter ett försök att korsa diket på en bro, som kommunen lämnat halvfärdig När detta blev känt tog handlingskraftigt folk i husen runt om diket saken i egna händer eftersom kommunen inte tycktes få sina ur fickan och göra den planerade bro klar. Den helgen byggde man en stadig bro med rejäla räcken.
Jag gick ut på bron och såg då att det flög trollsländor över diket. Jag lyckades få en på bild. Det är  inget lyckat foto eftersom det är ett brett dike mellan oss. Jag har frågat kunnigt folk om arten och fått veta att det är en blågrön mosaikslända, Aeshna cyanea.
Det fanns även annat att fotografera vid Luvsjön. Som sagt det blev många foton och dem har jag inte hunnit redigera än.

2 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Det är en av de vackrare sländorna, den blågröna. Fina bilder av din promenadstig och av sånt du såg vid den. Så bra att det finns handlingskraftiga människor som kan fixa till en ofärdig bro!

BeBest sa...

Det knorrades lite från kommunen om att brons utformning avvek från det landskapsarkitekten bestämt men man avsåg samtidigt inte att ta bort bron eftersom det trots allt var ett gott medborgarinitiativ och därtill troligt att denna bro skulle stå sig längre än de övriga träbroar man byggt i området.

Skicka en kommentar