Gryning

Gryning

måndag 12 oktober 2015

Jag deltog i en fototävling


Det tyska tryckeriföretaget CEWE är pigga på att anordna fototävlingar med olika teman. Dessa tävlingar lockar deltagare från stora delar av Europa och då även Sverige. Jag är inte den ende svensken som lockats att delta. Under sommaren har det pågått en tävling med temat Urlaub, vilken om jag minns min skoltyska rätt betyder semester. 

Jag har ju äntligen fått så lång semester som jag alltid velat ha och tyckt mig vara förtjänt av, så att jag skulle kunna delta stämde nog men med vad? Jag försökte sätta samman en fotoserie vilken skulle kunna ha hunnits med under en semestermånad i trakten av Katrineholm och det blev så här.

Storskarvar i dimma

I morgondimman I
Charolais i morgondimma
Blå jungfruslända
I morgondimman II
Råbock
Sångsvanar
Älgtjur
Morgonstämning
Två sångsvanar
Tävlingen avslutades sista september. Jag har ingen chans men det var intressant att se hur man från olika delar av Europa visade upp sina semesterfoton på vad man gjort eller vart man farit. Några for även till Sverige ...

4 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Varför skulle du inte ha en chans? Många bilder var det men du deltog med högklassiga foton. Din skarvbild är suverän. Sen gillar jag nog kossorna och de gyllene sångsvanarna mest. När meddelas resultatet?

BeBest sa...

Alla som är med har naturligtvis chansen men det är ju vissa kvalitetsskillnader mellan deltagarnas bidrag. Mina foton tycker jag håller en god klass och självfallet tror jag på dem men jag vill nog trots allt hålla det som orealistiskt att tänka sig att de ska stå stig hela vägen fram till finalen även om jag inte skulle ha något emot att vinna en Leica.

Monika Moren sa...

Mycket fina bilder av en semester, den innehöll det mesta man vill ha ut av sådan tycker jag. Jag håller tummarna för att du vinner!

BeBest sa...

Tack Monika! :-)

De ville ha 4 veckor på sig att välja ut vinnarna och det lär säkert behövas för det finns väldigt många foton, tagna av verkligt kunniga människor, vilka befunnit sig långt bortom allfarvägarna och där letat fram spännande eller vackra motiv, som de presenterar på ett synnerligen professionellt sätt. Mina foton känns en aning bleka i det gänget.

Skicka en kommentar