Gryning

Gryning

söndag 4 oktober 2015

Mera dis än dimma


På väg hem såg jag flera grupper rådjur, en grupp om tre djur befann sig på stort avstånd och en, bestående av get och två kid, stötte jag upp då de tagit sin morgonvila i ett buskage strax intill vägen.

Lövträden börjar skifta till höstfärger i kronorna nu men alla har inte hunnit lika långt som den här lönnen. Det var visserligen bara en gren som var så här grann i dagsläget men det kanske kommer fler senare.
Det fanns även flugsvampar att titta på.

Vid Opp-Genne föll jag för en del grässtrån med daggdroppar i.
Inte långt därifrån fanns det fläderbär. Går det att göra saft på dem eller är det bara blommorna man använder till det?

Så stod jag åter på bron och kikade på Backasjön.
Vid Genne såg jag blåmesar och pilfinkar.

Sen hade jag turen att få ta foton av en nötskrika.

Trots att vi hunnit till oktober så blommar klövern på många ställen. 
En liten ek hade dragit på sig höstfärgerna och lyste riktigt grann intill vägen.

Strax intill fanns en daggstänkt nyponros.
Så blev min morgon som började i mörker och dimmiga förtecken och över gick i en rejäl tjocka men då solen hunnit upp och började få i gång ljus, värme och en aning vind försvann den värsta dimman och kvar blev ett lätt dis.


4 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Vacker höstbildskompott fick du med dig hem från promenaden! Bra att du påminner om fläderbären, jag ska göra likör av dem idag, lägger dem i sprit fram till jul. Sylten gjord på fläderbär är underbart god, saft har jag aldrig gjort, men det måste ju också gå. Roligt att nötskrikan stod i givakt för dig! Det är en sån höst då en del växter börjar om, eller fortsätter blomma medan höstfärgerna tar plats. Lönnen provklär ofta en gren i höstkollektionen, har jag märkt. Pigg svampbild!

BeBest sa...

Tack Du! :-)

För närvarande är jag lite förkyld men så fot det går över ska jag ge mig ut och försöka hitta mera fläder och sen vet jag ju var det finns slånbär också.

baraenbildavmig sa...

Plockade just in två skålar med fläderbär, med sax går det snabbt.

BeBest sa...

Bra tips! :-)

Skicka en kommentar