Gryning

Gryning

fredag 13 november 2015

Nära hjärnblödning


Så har jag fått hem min  Ipad och fått igång den. Mitt blodtryck är rätt högt nu tror jag. Vissa saker har jag lyckats klara av att få till, andra vill sig inte.

Jag föredrar att arbeta med datorn alla dagar året om! I morgon ska jag försöka komma vidare om jag känner mig stabil nog att ge mig på det igen.

4 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Konstigt nog är det svårare och svårare med nya apparater. Det borde ju vara tvärtom. Hur går det?

Märit i Mariehem sa...

Grattis! Du löser nog frågetecknen så småningom.
Det är verkligen sällan användarvänligt, när man rör sig i datorvärlden. Många av de frågetecken som uppkommer har ofta en lösning ute på nätet. Folk som har ställts inför samma problem har berättat hur man ska lösa det.
Som tur är så har jag en hjälpare vid min sida, men även han får använda sig av nätets vänliga upplysare ibland.
Har du skaffat ett tangentbord till din Ipad? Mitt tangentbord passar som lock över skärmen trots att det är av ett annat märke. Orkar inte krångla med att skriva på det ordinarie tangentbordet, som känns så pyttigt.

BeBest sa...

Vissa saker är relativt enkla att lära sig medan andra nog kräver att att man varit med från början då företeelsen började växa fram, få sin skepnad och hitta sitt användningsområde. Det kan ibland vara svårt att förstå vad det ska användas till eller ens varför det behövs. Jag vet ju hur jag har tänkt ha min ipad och föra att klara det är det inte så mycket som behövs av allt dravel som blivit medskickat. Jag kommer inte att använda den för penningtransaktioner, kommunikation eller att läsa nyheter med. Det sköter jag på datorn eller mobilen ifall det skulle behövas ett röstsamtal.
Igår och idag fanns ioch finns ngen tid över inte att strula med paddan.

BeBest sa...

Jag tänker inte lösa fler frågetecken än jag behöver eftersom jag har en mycket begränsad användning för paddan. Det ska kunna visa foton och kunna vara en extra skärm såna gånger det kan vara praktiskt.
Det är allt och det lilla tänker jag mig kunna klara att få till om jag bara får igång molnet som behövs för att Imacen och Ipaden ska kommunicera. Icloud är hitintills okänd mark eftersom det inte funnits behov av det tidigare.
Tänk så enkelt och smart det hade varit om det gått dra en sladd mellan dator och padda och kopiera över innehållet dit det ska vara tills man tar bort det. Såna konkreta, smidiga och lättbegripliga lösningar får inte finnas längre!

Skicka en kommentar