Gryning

Gryning

måndag 28 december 2015

Äntligen


Äntligen fick även vi här Södermanland vinter.  Det började snöa under gårdagens eftermiddag och när natten kommit såg man inte så mycket av gräsmattorna.
Idag skulle jag lämna tillbaka den bil jag hyrt över julen. Det tog en stund att få bort snön från den. Då bilen var återlämnad gick jag tillbaka genom stan. Snöröjningen hade skött sitt jobb väl men dessvärre blev det rätt halt efteråt. Jag beslöt trots det att gå en fotorunda också. Då gick jag förbi en bilägare. Han hade mindre snö på sin bil än vad jag hade haft på hyrbilen. Det nämnde jag inte men jag frågade om jag fick ta ett foto av honom medan han jobbade med att få till sikten framåt. Det gick bra.

Fotopromenaden blev inte särskilt lång men gav många bilder att ta rätt på. Jag har gallrat ut det som är värt att jobba vidare med och det ska jag ägna mig åt imorgon.

3 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Hos oss började det snöa på måndag kväll, ytterst sparsamt. Men på morgonen var ändå allt vitt och vackert. Jag fick hejda mig för att inte rusa ut för jag behövde vila. Men tack och lov har snön stannat så nyss klev jag in från en välgörande promenad. Ni fick tydligen en hel del snö och du tog ett trevligt bilsoparfoto!

baraenbildavmig sa...

Åter har någon som själv saknar ord knaprat i sig en kommentar. Jag skrev att jag hade glömt första bilden, tyckte att det var vackert med allt ljus och alla runda gatlyktor.

BeBest sa...

Vi får väl se hur länge snön blir kvar men jag skulle vilja ha lite mera och gärna en rejäl köldknäpp med vindstilla och klarblå himmel och stjärnklara nätter. Norrsken vore heller inte fel.

Vi har väl en 6-7 cm snö för närvarande men det lär sjunka ihop snart.

Skicka en kommentar