Gryning

Gryning

torsdag 10 december 2015

Den nya bron


I måndags fick jag veta att den efterlängtade bron vid Värmbol skulle invigas i veckan. Det fanns visserligen inte en tillstymmelse till bro där den dagen men den skulle vara på väg. Bron är inte hämtad nästgårds precis. Det är en riktigt snygg träbro, tillverkad av limträbalkar. Sådana broar gör man i Skellefteå. 3,5 ton ska den klara att bära, så traktorer med släp kommer inte över. För säkerhets skull har brons bredd krympts, så endast personbilar får plats. Idag har bron invigts men jag gick över den redan igår.
När jag så kommit över ån fortsatte jag mot Backa, Hovmanstorp och kom fram vid Bonneråd. Allt regnande har gjort den vägen väldigt kladdig så jag får nog vänta med att gå där till det torkat upp eller blivit tjäle. Något fyrfota vilt såg jag inte men en havsörn flög över vägen utan att ge mig tillfälle att få försöka mig på ett foto.

Framme vid landsvägen råkar NatureFootstep komma förbi. Hon hade planer på att fara till Claestorp. Där finns det ett pyttelitet hus stående på en höjd i skogsparken. Det var det huset hon ville ta foton av. Jag fick ett erbjudande om att följa med och tackade ja. Vid viltvattnet såg vi en flock dovhjortar. De upptäckte oss snart och drog sig undan. Avståndet var stort och ljuset började bli klent. Mina foton blev inget att visa. 

Så kom vi till den lilla stugan och jag tog många usla foton från många intressanta vinklar och inget av dem tänker jag visa. NatureFootstep visade mig en annan och annorlunda sak. Det var en utläst bok men innehållet tycks ha varit hett.

Boken låg på golvet till ett mysigt uterum där man kunde sitta under tak, läsa, dricka något gott eller lyssna på fåglarna. Det tycktes ha gått livligt till där men kanske slogs glädjen i spillror.
Från herrgården är det raka spåret rätt in i skogen.
Tack vare NatureFootsteps erbjudande kom jag att få med mig foton av ett slag jag inte tagit förr! Det tackar jag för!

2 kommentarer:

NatureFootstep sa...

varsågod! Kul att du la ut bilder på det brunna häftet. Jag har lagt ut ett par bilder på FB och en extra på bloggen :)

BeBest sa...

Det var bara fotona jag tog där som blev bra.

Skicka en kommentar