Gryning

Gryning

fredag 4 december 2015

På gång igen


Igår var jag till sjukgymnasten och kunde då berätta att mitt knä fått mycket vila sedan jag var där senast och att inflammationen i muskelfästet nu knappt märktes av. Det innebar att jag inte behövde återkomma såvida inte problemet började visa sig igen och då vore det klokt om jag inte lät det gå för länge. Jag rekommenderades även att följa det dagliga träningsprogram hon givit mig men som jag varit ytterst försiktig med att ta i bruk.

Jag hade kameran med också och det blev ett antal foton tagna. Några av dem kommer här nedan. Jag valde att gå stigen genom skogen och fick på så vis med mig dessa två foton därifrån.


Vid vårdcentralen hade man städnoja och till och med ställt en man på taket för att bli kvitt vad som nu händelsevis kunde finnas att göra sig av med där.
Efter besöket skulle jag hämta ut beställda bläckpatroner till skrivaren. Fyra såna kan rimligen inte behöva en kartong stor nog att rymma ett par pjäxor i men så tyckte HP det skulle vara och därmed tvangs de fylla på med diverse stötdämpande plastkuddar för att inte patronerna skulle skramla sönder inne i tomrummet. På väg till affären plockade jag nypon.
Varje gång jag varit till affären har jag sett en seglivad tok som jag inte kunde fotografera då men igår kom den inte undan.

Det var inte så mycket med den längre och idag lär den få det dragit om blombladen. Gorm höll sig snällt och beskedligt härifrån men Helga verkar däremot vilja dansa med allt hon hittar häromkring. Nu är det så att jag har ett par blommor som jag hellre ägnar mig åt än stormar, så Helga får hållas med sitt utomhus så pysslar jag om hibiskusarna inne i värmen.
Jag har även fått frön efter Amy Lynn. Det var i början på oktober hon blommade och då fick hon ta sina egna pollen. 
Det blev fem frön av det tilltaget.
Så nu har jag full sysselsättning. Fem frön ska jordas och fyra patroner ska laddas i skrivaren. Det är mycket nu!

4 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Tänk att det ska vara så svårt att följa ett sjukgymnastikprogram! "I morgon…. ", brukar jag tänka. Låter bra att inflammationen har gett med sig. Väldigt vacker nyponbild! Jag har tidigare fotat den där typen av intensivt röda nyponkindade nypon och de är så fotogenique, jag undrar vad det är för buskar. Mycket pyssel med dina hibiskusar!

BeBest sa...

Jag tror det är helt vanliga mörkrosa nyponrosor, Rosa dumalis.
Hibiskusarna får inte så mycket av ompyssling egentlingen utöver att jag försöker få dem att överleva och föröka sig. Än har jag inte sett en enda blomma på någon av de plantor jag fått fram.

Monika Moren sa...

Skönt att du blivit bättre i knät! Jag vet också att det oftast handlar om inflammationer när man får så där pass ont, har haft det ett antal gånger och då fått kortison i spruta på det onda stället. Men visst, det är bättre att gå till vc innan problemen blivit så stora.

BeBest sa...

Jodå knäet artar sig bra för närvarande men vem vet det kanske kommer en tid då det kan behövas kortisonbehandling för mig också.

Skicka en kommentar