Gryning

Gryning

söndag 10 april 2016

En dimmig morgon i april


Väderprognosen lovade klar himmel och solig morgon. Det gladde mig storligen och jag började smida planer, vars innehåll handlade om att sätta väckarklockan på ringning och bege mig mot Sjöholm för att där möta soluppgången.

Så blev det också men något jag inte räknat med hade tillstött. Det låg en hel del dimma över sjön, beteshagarna och  åkrarna.

Jag räknade med att solen säkerligen skulle ta sig upp över dimbankarna och nog ljusnade det så sakteliga men så mycket till vacker gryning såg det inte ut att bli.
Det var bara att vänta och se tiden an. Kom bara solen upp över skogen, skulle det nog bli bra i alla fall.
Medan jag väntade på att det skulle bli ljust även nere vid marken och inte bara himlen ovanför, för den var klar och fin som utlovats, försökte jag fånga hur ljuset och därmed vyerna sakta förändrades.
Det var en hel del fåglar ute på sjön. De hördes men syntes inte. Plötsligt hör jag gäss som kommer flygande åt mitt håll. Grågäss kan kackla rätt bra. Jag försökte lista ut var de skulle komma så jag kunde vara beredd och de kom också.

Då jag blev upptäckt, gjorde den stor lov runt mig.
Dimman lättade så sakteliga men då hade solen redan hunnit stiga rätt högt, högre än jag ville ha det och fortfarande låg dimman tät över sjön.

Jag gav upp planerna på en vacker soluppgång över Näsnaren och improviserade fram en plan B och en Plan C. Plan B innebar ett besök vid en åker som låg nära sjön. Där har jag förr fått en del hyggliga foton då det varit dimmigt.


Plan C handlade om Östra Vingåker. Jag stannade till vid Backasjön. Solen stod uppe i dimmorna och fick dem att lysa vitt medan de skuggade delarna behöll sin rätta färg.
Så kom jag då till fågeldammarna och även de låg under dimmor.
Skrattmåsarna hade det väldigt lustigt.
Däremot tycktes svarthakedoppingen vara något generad.
Så planerna på en vacker soluppgång återstår att genomföra.

4 kommentarer:

Rozie sa...

Så otroligt vackra bilder.

BeBest sa...

Tack Rozie! :-)

baraenbildavmig sa...

Underbar dimbildsserie, Bebest!

BeBest sa...

Tack Du! :-)

Det blev en väldigt lyckad morgon, tack vare att jag hade tillgång till bil och snabbt kunde förflytta mig mellan platserna.

Skicka en kommentar