Gryning

Gryning

tisdag 5 april 2016

För nöjets skull


Det var dags att fylla på i kylskåpet. Att gå i affärer tillhör de saker jag håller som ett nödvändigt ont och därför gärna drar på i det längsta. Nu var det tvunget men jag tänkte ha lite roligt på vägen dit. Jag skulle ta kameran med mig och inte gå den kortaste vägen. Med litet tur kunde det kanske bli någon användbar bild.

Jag hittade vitsippor och kameran plockade de här två.

Vintergäcken blommade än.
Isen har gått ur sjön.

Jag hittade vårfryle.
Tussilago och blåsippor har funnits länge, så jag tänkte försöka mig på att ta lite annorlunda och mera mjuka foton av dem. Det krävs nog lite övning innan det där rätta drömska känslan infinner sig i bilden.

Jag upptäckte en rödhake i ett träd och försökte få till motljusfoton av den. I det läget ser jag att det rör sig i en gran strax intill mig. Där fanns en mörk fågel och den fick bli mitt motiv istället. Döm om min förvåning, då jag förstår att det är en mycket sömnig stare, som sitter där bara några meter framför mig! Jag han ta rätt många foton innan den öppnade ögonen.
Jag hittade en annan rödhake som vågade sitta kvar en stund och sjunga in våren.
Ja så kom jag till affären och fick med mig nästan allt som stod på min lapp.

2 kommentarer:

Monika Moren sa...

Underbara bilder Börje! Tänk att du sett både blå och vitsippor redan, de finns inte här hos oss ännu, bara tussilago vad jag vet. Din tussilago bild är underbar, likaså den på blåsippan. Rödhaken sötare än socker och den sömnige staren. Givande tur till affären:).

BeBest sa...

Tack Monika! :-)
Blåsipporna har varit i blom sedan mitten av mars och vitsipporna kon lagom till första april.
Fågelskådarna har fullt sjå att räkna in vårfåglarna nu. Rödhaken och staren har varit här en vecka eller så och nu börjar de vara på plats vart man kommer.

Skicka en kommentar