Gryning

Gryning

lördag 18 juni 2016

Var är de sköna jungfrurna


Jag for till Djulö kvarn för att se ifall det flög jungfrusländor där. En såg jag och den flög med raska vingslag bort från mig. Jag fick nöja mig med en sädesärla.
Då det första försöket blivit misslyckat, var det dags att pröva ett annat ställe. Den här gången for jag till ån vid Forsbacken. Där möttes jag av en mindre buskmätare.


Det fanns gott om blåbandade jungfrusländor där. De höll till på en solbelyst plats som jag inte kunde komma till. Det fick bli ett par miljöbilder istället.

Där fanns även gul fetknopp intill landsvägen.
Nästa försök blev Boda kvarn. 

Vattnet låg i skugga och av eventuella sländor syntes ingenting. Däremot såg jag en hussvala.

På hemvägen såg jag den stora älgtjuren men just där var det inte lämpligt att stanna.

4 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Nöja och nöja, jag gissar att du var mer än nöjd med det fina porträttet av sädesärlan?! Och den lilla buskmätaren gjorde sig också bra på bild, de är minsann inte de mest lättfotade, läs: lätta att fotografera.

Monika Moren sa...

Fin sädesärla och även de andra bilderna.

BeBest sa...

Tack Du! :-)

Jag är jättenöjd med sädesärlan! Det det är förmodligen det bästa fotot jag tagit av en sädesärla. Det är rätt ofta som den fågeln blir min tröst då det jag vill åt inte är till städes och så var det då. Sädesärlan var på plats men jungfrusländorna fanns inte där.

Buskmätaren var lite blyg men det gick att med hjälp av tålamod och tur överlista den.

BeBest sa...

Tack Monika! :-)

Vid Djulö kvarn finns en rastplats och den här fågeln är van att tigga smulor. Den väntade sig nog att få något gott som ersättning för sitt modelljobb.

Skicka en kommentar