Gryning

Gryning

onsdag 6 juli 2016

En promenad fram mot kvällen


Jag tänkte söka fjärilar den här gången. Nu är det så att det är svårt att i förväg veta vad man får se och den här gången blev det en flodflickslända som blev blev den första insekten att våga låta mig få ta ett foto.
Nästa var inte heller någon fjäril utan en pendelblomfluga.
Dagens överraskning kom sedan. Det var en kull unga steglitsar. De var fler än de här två.
Så hittade jag en fjäril som inte var det minsta rädd. Det var en bredbrämad bastardsvärmare. Bastardsvärmarna brukar inte vara skygga, utan litar till att deras signalfärger, vilka visar att de är giftiga, ska skydda dem.
Sen fick jag se min favoritfjäril, mindre tåtelsmygaren.
En blomkrabbspindel hade ordnat ett skrovmål till kvällen.
Planen för promenaden i övrigt handlade om att gå förbi Genne och ut en bit och sedan vika av in på en skogsväg för att komma tillbaka via Backa. Här är Backasjön från Genne-sidan.
Det var dags att lämna landsvägen och ge sig in på skogsvägarna. Den här vackra idyllen, vars äldsta byggnad är från Gustav Vasas tid, hade så fint solljus på sig att jag bara måste ta ett foto.
Blåklockor i gott skick kan också vara värda att få bli med på ett kort.

Promenaden på skogsvägen hoppades jag skulle ge mig svar på var dovhjortarna höll hus. Några sådana såg jag dock inte till men en liten pärlgräsfjäril är även den en tjusig skapelse den fick därför finna sig i att bli fotograferad.
Vid Backa såg jag den skygga honkatten. Hon betraktade mig med stor skepsis samtidigt som hon föreföll att vara en smula nyfiken. Hon har ett speciellt sätt att hålla tungan den här katten.
För närvarande känns det som jag ska låta benen få vila ett par dagar. Få se om jag klarar det.

2 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Katten påminner om vår vinterflickas uppsyn när hon såg min kamera. Fin blandning av naturbilder bjuder du på även nu. Den där lilla tåtelsmygaren har blivit även en av mina favoriter då den alltid ser så pigg ut och dessutom är lättfotad.

BeBest sa...

Tack Du! :-)
Katten ser jag ibland då jag går förbi Backa. Hon flyr inte undan i panik men ser vanligen till att hålla ett rejält säkerhetsavstånd till mig. Det här gången stod jag och pratade en stund med en av gårdens ägare och det kanske gjorde katten mera trygg för vid fototillfället befann hon sig högst 10 meter från mig.
Insekterna var väl inga märkvärdigheter i sig men set är likafullt roligt att försöka få till ett riktigt bra foto av dem, helst ett ännu bättre än de tidigare tagna.

Skicka en kommentar