Gryning

Gryning

fredag 14 oktober 2016

En grå morgon på grusvägar


Det skulle göras en morgonpromenad förbi Krämbol och vidare ut mot Bonneråd och därifrån hemåt igen via Backa. Morgonen var inte särskilt givmild beträffande solskenet men nu var det som det var med den saken och det fanns inte så mycket annat att göra än att anta utmaningen och göra så gott det gick med de förutsättningar som bjöds.

Ungefär då jag var här vid Krämbol gick solen upp men det märktes inte på ljuset. Himlen var dystert grå även om den på fotot är urblekt och höstfärgerna hade behövt solsken för att komma till sin rätt.
Vid Krämbol finns en vacker hästhage.
Viren låg spegelblank.
Jag följde grusvägen ut mot Stenhustorp.
Det kom ut två unga dovhjortar på åkern vid Hultstugan. Jag försökte smyga mig närmare dem men de skulle inte åt mitt håll utan knallade helt lugnt bort över grusvägen.
Från den position jag tagit gavs möjligheter till oprövade fotovinklar.
Vid Hovmanstorp var det lugnt sånär som på att det kom en fullastad virkesbil tillmötes.
Skogen mellan Hovmanstorp har under hösten gallrats ur och resultatet ser ut att bli en något ljusare skog, åtminstone fram till dess träden tagit för sig av det ny utrymmet och vuxit till sig.
Det finns här och var platser som har något som får mig att stanna och närmast tvångsmässigt ta några foton. Den här sneda björken och lönnen hör dit.
Vid Backa hittade jag en rönn som fått herrskapsbesök.
Så var jag framme vid bron över ån vid Värmbol. Den har fått höga broräcken för att förhindra att någon oavsiktligt faller i vattnet. Det gör det lite knepigt att ta foton men det gick att sticka ut objektivet mellan brädorna och åter ta ett sånt foto som jag bara måste ta!

Jag mötte en person som undrade om det inte var lönlöst att försöka fotografera höstfärgerna i detta gråväder. Jag trodde nog att det skulle gå att leta fram lite av dem ur grådasket och hur det blev med den saken syns härovan.

2 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Jag tycker nog att färgerna framträder nog så bra i mulet väder, blir lite dovare men kanske ändå lite djupare än i strålande sol. Fina bilder fick du med dig hem i alla fall från din promenad!

BeBest sa...

Tack Du! :-)

Det är lite mera jobb att få fram färgerna när ljuset är svagt och dovt. Det går men det tar tid för man får räkna med att börja om många gånger.

Skicka en kommentar