Gryning

Gryning

lördag 29 oktober 2016

I dimmornas tid


Onsdagen den 26/10  började med en mycket dimmig morgon och förmiddag. Jag hade tankar om att försöka höra om dovhjortarnas brunstperiod kommit igång. Medan gatubelysningen kämpade mot mörkret gav jag mig ut.

Det ljusnade så sakteliga men dimman gjorde det svårt att hitta passande fotomotiv. De här alarna står vid Duveholmssjön.
I ån vid Värmbol speglade sig träden.

Jag ämnade knalla upp mot Backa och därifrån vidare kanske ända bort mot fågeldammarna vid Östra Vingåker. Det här är vägen förbi Backa.
I hästhagen fanns inte enbart hästar. Två unga dovhjortar höll på att mäta sina krafter långt inne i dimmorna. Jag tror de var unga hindar. Fotona blev alltför otydliga för att man ska se horn på hjortarna men hästarna syntes tydligt.
I dimman stod en liten ek. Om 300 år är den vuxen och och lever så i all välmåga under 300 år, sen tar det 300 år för den att dö.
Dimmorna skapar om landskapet och gömmer det som finns långt bort.
Vid Hovmanstorp gick det inte att få ett foto av den gamla stugan men äppelträden klarade kameran av att se.
Solen hade varit på väg upp under en lång stund men det var först nu den nått så högt att den började ge ett märkbart ljus. Fotot är från Hovmanstorp.

Vägen förde mig förbi Hultstugan.

Vid Hultstugan såg jag en dekorerad nässla.

Framme vid Bonneråd låg dimman tät. Det fanns lite färg i träden men den var svår att få fram.
Så här såg det ut i omgivningarna.
Solen hittade ett ställe där dimman lättare släppte igenom ljuset.

Vid Bonnerådstorp betade en råget långt inne i dimman.

Framme vid fågeldammarna fanns det gott om änder ... då. Det pågick andjakt och strax efter att jag tagit fotot hade skyttarna intagit sina positioner och gjort sina förberedelser sen brakade jakten igång.
Googles sätt att sabotera mina foton gillar jag inte. Jag vet inte att jag givit dem den rätten.

6 kommentarer:

Monika Moren sa...

Vackert!

Tove Olberg sa...

Hej; länge sedan jag var här. Jättehärliga bilder även i dimma! Faktisk mycket bra!

baraenbildavmig sa...

Dimman skapar om landskapet på ett spännande sätt och lite extra blir det när ljuset börjar framträda. Bilden med äppelträden är vacker och de tre följande bilderna gillar jag också och till slut bilden med den kämpande solen. Härligt med dimma, jag har inte sett någon än. Men så trist med stämpeln!

BeBest sa...

Tack Monika! :-)

BeBest sa...

Tack Tove! :-)

BeBest sa...

Tack Du! :-)

Jag antar att Google via Google Photo har något slags program som tolkar fotona och avgör ifall de är möjliga att visa. Då skulle man kunna tänka sig att foton datorn inte klarar av eller är tveksam till skickas till avsyning av mänskliga ögon och därför förses med stämpel. Det skulle innebära att stämpeln kan rensas bort eller ifall fotot anses bryta mot något kvaltetskriterium eller någon scensurregel tas bort.

Får jag inte veta varför vissa foton drabbas av stämpeln kommer jag att sluta använda Blogger.

Skicka en kommentar