Gryning

Gryning

tisdag 27 december 2016

Efter julen


Juldagen var inte bara solig utan även helt och hållet min och därtill hade jag tillgång till hyrbil. Ett sådant tillfälle måste bara tas till vara! Kameran hade under december knappt fått någon mer frisk luft än någon minut på balkongen men nu skulle den försummelsen gottgöras!

Vi började med att fara till Djulö kvarn för att se ifall strömstaren var på plats. Någon ström att tala om fanns inte och följaktligen ingen strömstare heller men i lugnvattnet simmade många gräsänder. Hanarna har fått på sig sin nya praktdräkt.

Honorna har också snyggat till sig.
Nästa försök att hitta strömstaren gjordes vid Forsa men det gav inget resultat.  Istället passade jag på att plåta björkar ...

och uppstammade granar.

Boda kvarn fick bli tredje gången gillt i försöken att hitta strömstaren. Där fanns åtminstone strömmande vatten men ingen fågel.
Krämbol är ju ett av mina gamla favoritställen och dit for jag nu  med hopp om att få åtminstone någon trevlig vy med mig hem. Solen hade börjat gå lågt och ljuset fick bladvassens vippor att lysa.

Jag prövade att fota en vippa i motljus och resultatet blev rätt annorlunda.

Inne i Lillsjöns skyddade vikar låg is.

Jag passade även på att ta ett foto av den gamla linden.

Någon strömstare fick jag inte se men turen gav en hel del annat.

4 kommentarer:

Monika Moren sa...

Ja du fick med dig massor av fina bilder utan staren! Bilderna på träden var speciellt fina tycker jag.

BeBest sa...

Tack Monika! :-)

De här träden är populära fotoobjekt och nu har jag sällat mig till dem som tagit bilder av dem. Det blev många foton av björkarna.

baraenbildavmig sa...

Jag förstår att stamstället är populärt men det kan ju inte hindra en från att sälla sig till mängden. Fina bilder blev det, och även mängdbilden på vassvipporna är vacker.

BeBest sa...

Tack Du! :-)

Det är svårt att hitta platser med vinterkänsla just nu. De här mellandagarna var sista chansen att få till något som kan tänkas bli användbart till nästa års almanacka. VI får se vad jag väljer. Något med snö på blir det inte.

Skicka en kommentar