Gryning

Gryning

onsdag 28 december 2016

Innan Urd


Hyrbilen skulle återlämnas till lunch men innan dess fanns möjligheter att fara runt och söka passande platser att fotografera soluppgången ifrån. Valet föll på höjden vid Sjöholm. Morgonen var relativt klar men rätt blåsig och det kändes när vindstötarna satte in. 

Det här är utsikten österut ut över Näsnaren och bort mot Katrineholm. Staden hukar i den låga skogsremsan längst bort i bilden. Under 1800-talet sänktes sjön med 120cm. I år fick vi en regnfattig sommar och höst och som en följd av det ligger rätt mycket av sjöns bottnen ovan ytan. Det är det blågrå som syns i bildens vänstra del. Så långt är fotot dokumentärt men det fattas en rad jakttorn som man har placerat ute i vattnet. Jag tycker de förfular miljön och brukar redigera bort dem.
På den här udden ligger det som förr var Sjöholms herrgård. De ursprungliga byggnaderna har ersatts av ett modernare hus. Något av det syns till höger på fotot.
Sakta närmade sig stunden då solen äntligen skulle bli synlig. Molnen drog över himlen under tiden.


Och där kom solen och jag slapp bli blåst på soluppgången.

2 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Finstämda bilder av en aprikosfärgad himmel!

BeBest sa...

Tack Du! :)

Jag hittade ett par ställen där jag kunde stå och ta stöd för kameran mot en stadig stängselstolpe. Det blåste på rätt bra där uppe på höjden men det föreföll som sjön hamnat under vindarna för den låg blank hela tiden.

Skicka en kommentar