Gryning

Gryning

måndag 20 mars 2017

Att gå mot ljusare tider


I söndags ämnade jag försöka möta solen då den klev upp över skogen vid Krämbol. Jag hann dit några minuter innan den började synas.

Flyget var också uppe.
Även fåglarna var på alerten.
Så kom då solen.
Jag var inte ensam ute. Över åkern bakom mig smög det fram en nyfiken men något skygg katt.
När nu solen vaknat började jag dra mig hemöver. Stegen gick mot Genne och Backasjön. Det fanns en aning sjörök över vattnet.
Då jag såg vintergäcken undrade jag vem som gäckades med vem.
Knölsvanarna höll på att förbereda frukosten.
Vattet rann med stillsam värdighet förbi Värmbol.

Solen hade kommit upp en bit men än fanns det en hel del rimfrost kvar att värma bort.

För min del väntade söndagens frukostmacka att bli gjord. Mjukt tunnbröd, ost och rökt kycklingpålägg är rätt gott.

2 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Du lyckades få med lite av varje av morgonens skönhet på dina fina bilder. Idag fastnar jag för bilden av den förvånade katten i det frostiga landskapet, sjöröken som jag är dig evigt avundsjuk för, den underbart frostiga vintergäcken som jag varje år bestämmer mig för att ta in i trädgården men glömmer av lika fort som jag tänkt det och så den gyllenvackra svanfrukosten.

BeBest sa...

Tack Du! :)

Den platsen jag stod på hör till de stllena jag gärna placerar mig på då jag vill ha foton av vyer. Det är en kulle som hjälper en att komma upp över de närmaste träden nere vid Lillsjön. Jag har genom åren tagit många foton därifrån men ingen soluppgång men i söndags var det dags att åtgärda den bristen. Det visade sig bli ett lyckat försök. Det kan bli flera längre fram.

Katten blev jag riktigt nöjd med. Ett tag trodde jag att jag skulle kunna locka fram den till mig men det ville den inte vara med om. Trygg i sig själv gick den bort till den gård där jag tror den bor. Där finns även en svart-vit katt. Den är mera harig och springer undan på långt håll.
Så mycket till sjörök var det inte men det ångade lite från vattnet och solljuset fångade i ångorna.

Vintergäcken är den första vårblomman jag fotat för i år men blåsippor och tussilago är framme rent allmänt. Troligen är även vitsipporna nära.

Skicka en kommentar